• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

Zadnje novice

Razstava IRENE KAZAZIĆ »Ore d'amore«

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na otvoritev razstave IRENE KAZAZIĆ »Ore d'amore«, ki bo v četrtek, 03.12.2015, ob 20.00, SOT 24,5
Masarykova 24, Metelkova mesto

Literarni večer

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa v sodelovanju s Kralji ulice vabi na literarni večer v četrtek, 26.11.2015, ob 18.00, SOT 24,5. Gost večera: NEJC GAZVODA.

A community without seclusion

Franca and Franco Basaglia International School: A community without seclusion, Trieste, 15-18 December 2015
The meeting is aimed at exchanging experiences and practices through a reciprocal learning process among innovators, raising awareness of the emerging needs in the field of community mental health and expanding international networks toward change. An action plan will be issued for immediate implementation.

Tarok v Klubu SOT 24,5

Vabimo vas na družabno igro s kartami TAROK
v klub SOT 24,5 na Metelkovi.

Vse zainteresirane prosimo, da se prijavite na mail:
yhd-drustvo@yhd-drustvo.si, do vključno petka, 23.10.2015.

Datum in uro prvega srečanja bomo uskladili naknadno po e-pošti z vsemi zainteresiranimi. Srečanja organizira Aleksander Praprotnik.

Odprtje razstave KORTEKSALNI PREBOJI

Vabljeni na odprtje razstave KORTEKSALNI PREBOJI (KUD Načeta Paleta) 21.10. ob 19.30 uri v Klub SOT 24,5 (Metelkova mesto).