• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

Zadnje novice

Odprtje razstave KORTEKSALNI PREBOJI

Vabljeni na odprtje razstave KORTEKSALNI PREBOJI (KUD Načeta Paleta) 21.10. ob 19.30 uri v Klub SOT 24,5 (Metelkova mesto).

2015 od YHD (0 komentarjev)

Lahko antidepresivi povzročajo še večje motnje?

Poraba antidepresivov se je v Sloveniji v zadnjih desetih letih skoraj potrojila. Poglejte resnične zgodbe, kako se z depresijo spopadajo bolniki za zidovi psihiatričnih bolnišnic. Lahko agresijo, napade in številne poskuse samomorov povzročajo prav zdravila?

2015 od YHD

Poslanec Andrej Čuš kot osebni asistent

Andrej Čuš se je kot prvi od poslancev skupina SDS opogumil, da se preizkusi kot osebni asistent. Svoje delo je opravljala pri Klemenu Pagonu. Klemen ima mišično distrofijo, star je 29 let in končuje študij za organizatorja socialne mreže.

2015 od YHD

Odprtje razstave Klemen Kavčič: "Ponovno igre"

Vljudno vabljeni na odprtje razstave KLEMEN KAVČIČ :»Ponovno igre«

Otvoritev bo v sredo, 09.09.2015, ob 20.30, SOT 24,5 Masarykova 24 (Metelkova mesto)