• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

ZAPOSLIMO OSEBNE ASISTENTKE in OSEBNE ASISTENTE

Opis delovnega mesta:

Na celotnem območju Slovenije iščemo večje število oseb za zaposlitev na delovnem mestu osebne asistentke/asistenta hendikepirani osebi. Delo obsega pomoč posamezniku pri vsakodnevnih opravilih;  osebno nego, gospodinjska opravila, spremstvo in drugo fizično pomoč. Delo poteka po navodilih uporabnika. Predviden pričetek dela je januar 2019.

Pričakujemo:

Osebni asistent je lahko vsakdo - od kandidatov ne zahtevamo posebne izobrazbe. Od osebnega asistenta se pričakuje predvsem odgovornost, točnost, korektnost in zanesljivost.

Pomembno je, da nimajo predsodkov do tovrstnega dela.

Nudimo:

Zaposlitev za nedoločen čas. Mesečno plačilo v višini 1.043,68 EUR bruto in vse dodatke za morebitne posebne pogoje dela, ki pripadajo po zakonu (npr. za nočno delo, nadurno delo, delo ob nedeljah in praznikih ter dela prostih dnevih). Možnost dodatnega plačila na delovno uspešnost in udeležbo na izobraževanjih ali usposabljanjih glede na njihove potrebe.

Delo je raznoliko, dinamično in polno izzivov!
Vse zainteresirane kandidate/kandidatke vabimo, da čimprej pošljejo svojo prošnjo!

Kontakt:
Telefon: 01 521 22 77, 051 435 296, 070 699 129
E-mail: vita@yhd-drustvo.si

Zadnje novice

Soba za hendikepirane

V prehodnem stanovanju v upravljanju YHD, oddamo sobo s souporabo kuhinje in WC-ja, prilagojeno za dostop z vozički, za 250 evrov na mesec. Cena vključuje najemnino in ½ stroškov stanovanja. Stanovanje se nahaja v Celovških dvorih, dobre so povezave tudi z javnim mestnim prevozom. Vsi interesenti naj se za več informacij in možnost ogleda obrnejo na društvo.

TISKOVNA KONFERENCA OB MEDNARODNEM DNEVU ČLOVEKOVIH PRAVIC

MEDNARODNI DAN ČLOVEKOVIH PRAVIC

Pred mednarodnim dnevom človekovih pravic vas koalicija nevladnih organizacij vabi na tiskovno konferenco, s katero želimo opozoriti na trend nižanja ravni človekovih pravic, vključno z ekonomskimi, socialnimi in kulturnimi pravicami, v Sloveniji. Ob enem želimo izraziti skrb nad odsotnostjo resnega namena vlade, da vzpostavi celovit sistem za spremljanje in promocijo človekovih pravic ter da naslovi dolgoročne in sistematične kršitve človekovih pravic, na katere nas številna mednarodna telesa za varstvo človekovih pravic opozarjajo že leta.

Ilustracije Laure Ličer

Laura Ličer

Vabilo na otvoritev razstave ob rojstnem dnevu Franceta Prešerna in ob mednarodnem dnevu hendikepiranih: Ilustracije Laure Ličer, 3.12.2014 ob 20h, Klubu SOT 24,5, stavba Lovci, Metelkova Mesto.

2014 od YHD (0 komentarjev)

Razstava Osebna asistenca je naša eksistenca

Razstava Osebna asistenca je naša eksistenca bo v preddverju male in velike dvorane Državnega zbora na ogled od ponedeljka, 1. 12. 2014, do vključno petka, 5. 12. 2014. V torek, 2.12.2014 ob 13.30 uri, vabljeni na pogovor z akterji razstave!

Življenje z multiplo sklerozo

2014 od YHD