• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

Zadnje novice

Odprtje razstave Aleksandre Haravan "Klobuki"

Otvoritev bo v sredo, 10.09.2014, ob 20.00, Klub SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

Think Different, Think Equal

Beri naprej ...

2014 od YHD

Iščem prostovoljko/e

Jožica Štrumbelj

Sem Jožica Štrumbelj, stanujoča Jelinčičeva 4, potrebujem prostovoljko za pomoč pri sledečih opravilih, ki jih sama fizično ne zmorem: pomoč pri osebni negi, gospodinjskih opravilih, vzdrževanje predmetov, ki jih potrebujem ter spremstvo pri različnih opravilih. Pomoč potrebujem v času, ko sem brez osebnih asistentk, torej po potrebi, predvsem v času dopustov oz. bolniške odsotnosti osebnih asistentk. Vse osebe, ki so pripravljene nuditi tovrstno pomoč, vabim, da se oglasijo na omenjenem naslovu. Za vse morebitne dodatne informacije pokličite na tel. št.: 031 841 266.

DESIGN (DIS)ABILITY: REZULTATI KREATIVNEGA IZZIVA

RogLab je v sodelovanju z YHD - Društvom za teorijo in kulturo hendikepa razpisal DESIGN (DIS)ABILITY, mednarodni kreativni izziv, namenjen oblikovanju modnih dodatkov za gibalno ovirane, ki za gibanje uporabljajo voziček.

Beri naprej ...

2014 od YHD