• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

Zadnje novice

DESIGN (DIS)ABILITY: REZULTATI KREATIVNEGA IZZIVA

RogLab je v sodelovanju z YHD - Društvom za teorijo in kulturo hendikepa razpisal DESIGN (DIS)ABILITY, mednarodni kreativni izziv, namenjen oblikovanju modnih dodatkov za gibalno ovirane, ki za gibanje uporabljajo voziček.

2014 od YHD

Razpis za tehnične pripomočke 2014

Razstava Dušan Merklin Mick: »FRAGMENTI ODTENKOV, ULOVA, POGLEDOV IN POPUSTOV!«

Otvoritev v četrtek, 03.07.2014, ob 20.00, SOT 24,5 Masarykova 24, Metelkova mesto

2014 od YHD (0 komentarjev)

Kako približati muzej gibalno oviranim osebam

V četrtek, 5. 6. je bila v Narodnem muzeju na Metelkovi ulici delavnica o prilagoditvah muzejskih zbirk ogledu gibalno oviranih oseb.

2014 od YHD (0 komentarjev)

Dopis političnim strankam in listam