• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

Zadnje novice

Pogovor ob razstavi

V sredo, 19. februarja 2014, ob 15. uri vabljeni na pogovor o Neodvisnem življenju hendikepiranih in osebni asistenci, ki bo v pritličju palače Foresterija v Kopru (Titov trg 4). Na pogovoru bodo sodelovali člani YHD – Društva za teorijo in kulturo hendikepa.

2014 od YHD

Vodstvo po razstavi s poznavalci KLAUDIJA POROPAT Osebna asistenca je naša eksistenca

V soboto, 8. februarja 2014, ob 11. uri vabljeni na veččutno vodstvo, prilagojeno slepim in slabovidnim, po razstavi Osebna asistenca je naša eksistenca Klaudije Poropat.

SMS – donacija: ASISTENCA5

Z veseljem Vam sporočamo, da smo v času od 3. decembra 2013 do konca januarja 2014 z vašo pomočjo in s pomočjo ponudnikov storitev SMS – donacije ter medijskimi sponzorji akcije uspeli zbrati

Beri naprej ...

2014 od YHD (0 komentarjev)

Umetnost ljubezni – Plamen (ne)smisla

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje: Mare Muhič: »Umetnost ljubezni – Plamen (ne)smisla« v sredo, 22.1.2014, ob 20.00, SOT 24,5 Masarykova 24, Metelkova mesto

2014 od YHD (0 komentarjev)

Osebna asistenca je naša eksistenca, Obalne galerije Piran

Obalne galerije Piran in YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabijo v petek, 10. januarja, ob 19. uri v Galerijo Meduza, Čevljarska 34, Koper, na odprtje razstave Osebna asistenca je naša eksistenca. V ponedeljek, 13. januarja, ob 13. uri bosta po razstavi vodili avtorica Klaudija Poropat in mentorica Meta Krese.