• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

Zadnje novice

Dopis političnim strankam in listam

2014 od YHD (0 komentarjev)

Zahvala za podporo dobrodelnemu koncertu za Neodvisno življenje hendikepiranih društva YHD

Neodvisno življenje hendikepiranih društva YHD

Zahvaljujemo se Vam za sodelovanje in vso izkazano podporo našemu društvu in našemu programu »Neodvisno življenje hendikepiranih«

2014 od YHD (0 komentarjev)

NEVLADNE ORGANIZACIJE OPOZARJAJO NA TREND ZMANJŠEVANJA EKONOMSKIH IN SOCIALNIH PRAVIC V SLOVENIJI

Senčno poročilo koalicije dvanajstih slovenskih nevladnih organizacij pred Odborom za ekonomske, socialne in kulturne pravice v Ženevi

Razstava Bontonček - ustvarjalni odzivi udeležencev delavnic

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na odprtje razstave Bontonček – ustvarjalni odzivi udeležencev delavnic,ki bo v četrtek, 29.05.2014, ob 19.00, v Klubu SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

Koncert Nine Strnad v Ajdovščini

Vljudno vabljeni na 5. dobrodelni koncert za program Neodvisno življenje hendikepiranih, ki ga kot vsako leto do sedaj organizira Venčeslav Petrič iz Ajdovščine. Se vidimo v soboto 24. maja 2014 ob 20.30 uri v Dvorani 1. slovenske vlade v Ajdovščini! Z nami bo jazz pevka Nina Strnad!