• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

ZAPOSLIMO OSEBNE ASISTENTKE in OSEBNE ASISTENTE

Opis delovnega mesta:

Na celotnem območju Slovenije iščemo večje število oseb za zaposlitev na delovnem mestu osebne asistentke/asistenta hendikepirani osebi. Delo obsega pomoč posamezniku pri vsakodnevnih opravilih;  osebno nego, gospodinjska opravila, spremstvo in drugo fizično pomoč. Delo poteka po navodilih uporabnika. Predviden pričetek dela je januar 2019.

Pričakujemo:

Osebni asistent je lahko vsakdo - od kandidatov ne zahtevamo posebne izobrazbe. Od osebnega asistenta se pričakuje predvsem odgovornost, točnost, korektnost in zanesljivost.

Pomembno je, da nimajo predsodkov do tovrstnega dela.

Nudimo:

Zaposlitev za nedoločen čas. Mesečno plačilo v višini 1.043,68 EUR bruto in vse dodatke za morebitne posebne pogoje dela, ki pripadajo po zakonu (npr. za nočno delo, nadurno delo, delo ob nedeljah in praznikih ter dela prostih dnevih). Možnost dodatnega plačila na delovno uspešnost in udeležbo na izobraževanjih ali usposabljanjih glede na njihove potrebe.

Delo je raznoliko, dinamično in polno izzivov!
Vse zainteresirane kandidate/kandidatke vabimo, da čimprej pošljejo svojo prošnjo!

Kontakt:
Telefon: 01 521 22 77, 051 435 296, 070 699 129
E-mail: vita@yhd-drustvo.si

Zadnje novice

Razstava Bontonček - ustvarjalni odzivi udeležencev delavnic

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na odprtje razstave Bontonček – ustvarjalni odzivi udeležencev delavnic,ki bo v četrtek, 29.05.2014, ob 19.00, v Klubu SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

Beri naprej ...

Koncert Nine Strnad v Ajdovščini

Vljudno vabljeni na 5. dobrodelni koncert za program Neodvisno življenje hendikepiranih, ki ga kot vsako leto do sedaj organizira Venčeslav Petrič iz Ajdovščine. Se vidimo v soboto 24. maja 2014 ob 20.30 uri v Dvorani 1. slovenske vlade v Ajdovščini! Z nami bo jazz pevka Nina Strnad!

METULJ: razstava akvarelov

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na otvoritev razstave akvarelov: METULJ, avtorice Joce Jamšek. Otvoritev v četrtek, 24.04.2014, ob 20.00, Klub SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

Umetnost ljubezni – Homo politikus

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje Mareta Muhiča: »Umetnost ljubezni – Homo politikus«, v sredo, 23.04.2014, ob 20.00, SOT 24,5 Masarykova 24, Metelkova mesto

DESIGN (DIS)ABILITY

RogLab v sodelovanju z YHD - Društvom za teorijo in kulturo hendikepa razpisuje DESIGN (DIS)ABILITY, mednarodni kreativni izziv, namenjen oblikovanju modnih dodatkov za gibalno ovirane, ki za gibanje uporabljajo voziček. Rok za prijavo: 16. 5. 2014.

Beri naprej ...

2014 od YHD