• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

ZAPOSLIMO OSEBNE ASISTENTKE in OSEBNE ASISTENTE

Opis delovnega mesta:

Na celotnem območju Slovenije iščemo večje število oseb za zaposlitev na delovnem mestu osebne asistentke/asistenta hendikepirani osebi. Delo obsega pomoč posamezniku pri vsakodnevnih opravilih;  osebno nego, gospodinjska opravila, spremstvo in drugo fizično pomoč. Delo poteka po navodilih uporabnika. Predviden pričetek dela je januar 2019.

Pričakujemo:

Osebni asistent je lahko vsakdo - od kandidatov ne zahtevamo posebne izobrazbe. Od osebnega asistenta se pričakuje predvsem odgovornost, točnost, korektnost in zanesljivost.

Pomembno je, da nimajo predsodkov do tovrstnega dela.

Nudimo:

Zaposlitev za nedoločen čas. Mesečno plačilo v višini 1.043,68 EUR bruto in vse dodatke za morebitne posebne pogoje dela, ki pripadajo po zakonu (npr. za nočno delo, nadurno delo, delo ob nedeljah in praznikih ter dela prostih dnevih). Možnost dodatnega plačila na delovno uspešnost in udeležbo na izobraževanjih ali usposabljanjih glede na njihove potrebe.

Delo je raznoliko, dinamično in polno izzivov!
Vse zainteresirane kandidate/kandidatke vabimo, da čimprej pošljejo svojo prošnjo!

Kontakt:
Telefon: 01 521 22 77, 051 435 296, 070 699 129
E-mail: vita@yhd-drustvo.si

Zadnje novice

Vodstvo po razstavi s poznavalci KLAUDIJA POROPAT Osebna asistenca je naša eksistenca

V soboto, 8. februarja 2014, ob 11. uri vabljeni na veččutno vodstvo, prilagojeno slepim in slabovidnim, po razstavi Osebna asistenca je naša eksistenca Klaudije Poropat.

SMS – donacija: ASISTENCA5

Z veseljem Vam sporočamo, da smo v času od 3. decembra 2013 do konca januarja 2014 z vašo pomočjo in s pomočjo ponudnikov storitev SMS – donacije ter medijskimi sponzorji akcije uspeli zbrati

Beri naprej ...

2014 od YHD (0 komentarjev)

Umetnost ljubezni – Plamen (ne)smisla

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje: Mare Muhič: »Umetnost ljubezni – Plamen (ne)smisla« v sredo, 22.1.2014, ob 20.00, SOT 24,5 Masarykova 24, Metelkova mesto

2014 od YHD (0 komentarjev)

Osebna asistenca je naša eksistenca, Obalne galerije Piran

Obalne galerije Piran in YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabijo v petek, 10. januarja, ob 19. uri v Galerijo Meduza, Čevljarska 34, Koper, na odprtje razstave Osebna asistenca je naša eksistenca. V ponedeljek, 13. januarja, ob 13. uri bosta po razstavi vodili avtorica Klaudija Poropat in mentorica Meta Krese.

2014 od YHD

Soočenje s korupcijo invalidske mafije