• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

Zadnje novice

Michael Turinsky: DRUGA KOŽA – SINKOPIRAJ RITEM

Vljudno vabljeni na predstavo plesalca Michaela Turinskyega z naslovom Druga koža - sinkopiraj ritem, v sredo 30. 11. 2016 ob 19:00 v Kino Šiška.

2016 od YHD (0 komentarjev)

Dokumentarni film Yes, we fuck!

V sodelovanju s ŠKUC vas vabimo na ogled dokumentarnega filma Yes, we fuck! V sredo, 23.11.2016 ob 20.00 uri, v OFF Škuc-Kulturni center Q (Tiffany), Masarykova 24, Metelkova-mesto, Ljubljana.

Po projekciji filma bo sledila debata.

Beri naprej ...

Kolegi iz San Marina

Kolegi iz San Marina so nam vrnili obisk. Tokrat so se udeležili Ljubljanskega maratona, a se obeta sodelovanje tudi na področju razvoja programa Neodvisno življenje hendikepiranih oz. storitve osebne asistence, ki jo v San Marinu ne poznajo. Naš izlet je bil očitno tako močan, da sedaj intenzivno načrtujejo konkretne premike v to smer.

Belokranjski veter

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Belokranjski veter, ki bo v četrtek, 8.9.2016, ob 19h,SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto.
Na ogled bodo slike nastale na likovni koloniji v Poljanski dolini ob Kolpi. Ob kulturnem programu bo mogoče okusiti tudi slastno belokranjsko pogačo.

Odgovor poslanke SMC Simone Kustec Lipicer glede ZOA

Beri naprej ...