• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

ZAPOSLIMO OSEBNE ASISTENTKE in OSEBNE ASISTENTE

Opis delovnega mesta:

Na celotnem območju Slovenije iščemo večje število oseb za zaposlitev na delovnem mestu osebne asistentke/asistenta hendikepirani osebi. Delo obsega pomoč posamezniku pri vsakodnevnih opravilih;  osebno nego, gospodinjska opravila, spremstvo in drugo fizično pomoč. Delo poteka po navodilih uporabnika. Predviden pričetek dela je januar 2019.

Pričakujemo:

Osebni asistent je lahko vsakdo - od kandidatov ne zahtevamo posebne izobrazbe. Od osebnega asistenta se pričakuje predvsem odgovornost, točnost, korektnost in zanesljivost.

Pomembno je, da nimajo predsodkov do tovrstnega dela.

Nudimo:

Zaposlitev za nedoločen čas. Mesečno plačilo v višini 1.043,68 EUR bruto in vse dodatke za morebitne posebne pogoje dela, ki pripadajo po zakonu (npr. za nočno delo, nadurno delo, delo ob nedeljah in praznikih ter dela prostih dnevih). Možnost dodatnega plačila na delovno uspešnost in udeležbo na izobraževanjih ali usposabljanjih glede na njihove potrebe.

Delo je raznoliko, dinamično in polno izzivov!
Vse zainteresirane kandidate/kandidatke vabimo, da čimprej pošljejo svojo prošnjo!

Kontakt:
Telefon: 01 521 22 77, 051 435 296, 070 699 129
E-mail: vita@yhd-drustvo.si

Zadnje novice

Likovna razstava: JURE ŠUŠTARIČ: »Srečanje«

Vljudno vabljeni na odprtje likovne razstave: JURE ŠUŠTARIČ: »Srečanje«, ki bo v četrtek, 09.02.2017, ob 19.30, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto.

9. Sprehodi pod morjem - festival podvodnega filma in fotografije

Plavalni klub Slovenske Konjice in mesto Slovenske Konjice že 9. leto zapored organizirata festival podvodnega filma in fotografije »Sprehodi pod morjem«, ki je edini te vrste v jadranski regiji.

Festival se je dokončno ustalil v Slovenskih Konjicah, v mestu z 850 let starim mestnim jedrom in prav toliko staro bližnjo Žičko kartuzijo. Mesto je znano po odličnem vinu, ki prihaja iz vinogradov Zlatega griča in skupaj z marljivimi ljudmi zaokroža podobo majhnega kraja z velikimi zgodbami.

Preminul Silvo Mehle

Sporočamo žalostno vest, da nas je zapustil Silvo Mehle, naš prijatelj, član, uporabnik in nenazadnje priznani slikar. Vest nas je močno pretresla, saj je bil pomemben člen naše ekipe že vrsto let; naš ponos. Pogreb bo v ponedeljek ob 14.30 na Žalah. Vsi, ki smo ga poznali, dobro vemo kakšna je to izguba. Nekaj njegovih del in pričevanj: Silvo Mehle, za osebno asistencoSilvo in Barbara Žgajner Tavš kot osebna asistentka, Njegova umetniška spletna stran: http://silvomehle.com/.

2017 od YHD (0 komentarjev)

YHD vam želi srečo prihodnje dni

2016 od YHD (0 komentarjev)

Studio ob 17-h: Osebna asistenca

Ob jutrišnjem mednarodnem dnevu invalidov, se bomo v studiu ob 17-ih pogovarjali o osebni asistenci, ki je nepogrešljiva za neodvisno in samostojno življenje najtežjih invalidov v skupnosti. Pri nas osebna asistenca ni zakonsko urejena, izvaja in financira se projektno. Vse do danes so bili poskusi, da se to področje tudi zakonsko uredi. Prejšnji teden pa je bil v Državni zbor vložen nov predlog zakona o osebni asistenci. Kaj prinaša, kdo bodo upravičenci in kako bo s financiranjem? V oddaji pa se bomo z gosti pogovarjali tudi o deinstitucionalizaciji in zaposlovanju invalidov. Oddajo je pripravila Petra Medved.

2016 od YHD