• YHD
  • Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

Kdo smo

Društvo YHD

Društvo sestavljamo hendikepirani posamezniki in posameznice, ki verjamemo in delujemo po filozofiji neodvisnega življenja. Združeni smo v svoji različnosti, da bi lažje dosegali cilje. Ne nasedamo retoriki zdravega načina življenja, logiki varstva in skrbi, izogibamo se pokroviteljskim praksam dobrodelnosti ter usmiljenja. Predvsem pa ne dovolimo več, da bi si kdo vzel pravico ali se čutil poklicanega, da govori za nas, namesto nas in v našem imenu. Hendikep razumemo kot socialni status, ki se ga pripiše vsakomur, ki v nekem trenutku ali v določeni družbi, izpade iz obstoječih definicij in sprejetih norm. Hendikepiran posameznik se tako znajde v določenih družbenih razmerjih, ki ga potiskajo in držijo v depriviligiranem položaju. Zato ga mora in more preseči.​

ZAPOSLIMO OSEBNE ASISTENTKE in OSEBNE ASISTENTE

Opis delovnega mesta:

Na celotnem območju Slovenije iščemo večje število oseb za zaposlitev na delovnem mestu osebne asistentke/asistenta hendikepirani osebi. Delo obsega pomoč posamezniku pri vsakodnevnih opravilih;  osebno nego, gospodinjska opravila, spremstvo in drugo fizično pomoč. Delo poteka po navodilih uporabnika. Predviden pričetek dela je januar 2019.

Pričakujemo:

Osebni asistent je lahko vsakdo - od kandidatov ne zahtevamo posebne izobrazbe. Od osebnega asistenta se pričakuje predvsem odgovornost, točnost, korektnost in zanesljivost.

Pomembno je, da nimajo predsodkov do tovrstnega dela.

Nudimo:

Zaposlitev za nedoločen čas. Mesečno plačilo v višini 1.043,68 EUR bruto in vse dodatke za morebitne posebne pogoje dela, ki pripadajo po zakonu (npr. za nočno delo, nadurno delo, delo ob nedeljah in praznikih ter dela prostih dnevih). Možnost dodatnega plačila na delovno uspešnost in udeležbo na izobraževanjih ali usposabljanjih glede na njihove potrebe.

Delo je raznoliko, dinamično in polno izzivov!
Vse zainteresirane kandidate/kandidatke vabimo, da čimprej pošljejo svojo prošnjo!

Kontakt:
Telefon: 01 521 22 77, 051 435 296, 070 699 129
E-mail: vita@yhd-drustvo.si

Zadnje novice

YHD vam želi srečo prihodnje dni

Studio ob 17-h: Osebna asistenca

Ob jutrišnjem mednarodnem dnevu invalidov, se bomo v studiu ob 17-ih pogovarjali o osebni asistenci, ki je nepogrešljiva za neodvisno in samostojno življenje najtežjih invalidov v skupnosti. Pri nas osebna asistenca ni zakonsko urejena, izvaja in financira se projektno. Vse do danes so bili poskusi, da se to področje tudi zakonsko uredi. Prejšnji teden pa je bil v Državni zbor vložen nov predlog zakona o osebni asistenci. Kaj prinaša, kdo bodo upravičenci in kako bo s financiranjem? V oddaji pa se bomo z gosti pogovarjali tudi o deinstitucionalizaciji in zaposlovanju invalidov. Oddajo je pripravila Petra Medved.

2016 od YHD

Literarni večer: Vid Sagadin: »Špilunga«

Ob 3. decembru Mednarodnem dnevu hendikepiranih vas vabimo na literarni večer

VID SAGADIN

»Špilunga«

v četrtek, 01.12.2016, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

Michael Turinsky: DRUGA KOŽA – SINKOPIRAJ RITEM

Vljudno vabljeni na predstavo plesalca Michaela Turinskyega z naslovom Druga koža - sinkopiraj ritem, v sredo 30. 11. 2016 ob 19:00 v Kino Šiška.

2016 od YHD (0 komentarjev)

Dokumentarni film Yes, we fuck!

V sodelovanju s ŠKUC vas vabimo na ogled dokumentarnega filma Yes, we fuck! V sredo, 23.11.2016 ob 20.00 uri, v OFF Škuc-Kulturni center Q (Tiffany), Masarykova 24, Metelkova-mesto, Ljubljana.

Po projekciji filma bo sledila debata.