• YHD
  • Klub SOT 24,5

Klub SOT 24,5 - Metelkova mesto

O Klubu

​Klub SOT 24,5 je prostor YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa, ki je namenjen prirejanju dogodkov za osveščanje, izobraževanje, druženje in organizaciji kulturnih prireditev javnega značaja. V njem prirejamo razstave različnih zvrsti, predvsem mladih neuveljavljenih umetnikov, ki s svojo izraznostjo obdelujejo socialne tematike. Organiziramo tudi različna tematska predavanja, ki kritično obravnavajo družbene, ekonomske in kulturne probleme sodobnega časa; v duhu teorije, ki spreminja prakso.

V klubu se odvijajo tudi projekcije filmov z moderirano razpravo, predstavitve knjig in manjši klubski koncerti, kreativne delavnice, okrogle mize. Uporablja se tudi za izobraževanje za potrebe društva na temo človekovih pravic, nediskriminacije in izobraževanja za osebne asistente ter uporabnike osebne asistence. SOT 24,5 je tudi prostor druženja in izmenjave izkušenj. Na voljo je tudi drugim organizacijam, ki nimajo lastnih prostorov za izvajanje občasnih aktivnosti. V njem lahko najdete tudi nekaj knjig za branje in ob čaju je primeren prostor za kramljanje.

Skratka, dobrodošli v topel objem našega kluba vsako sredo in četrtek od 20.00 do 23.00!

O posameznih dogodkih vas bomo obveščali sproti!
Kdor želi prejemati obvestila o dogodkih in vsi zainteresirani za sodevanje v Klubu SOT 24,5 nam pošljite email na: yhd-drustvo@yhd-drustvo.si ali nas pokličite na: 01/5212277, 051 435 296

Odprto:
vsako sredo in četrtek od 20.00 do 23.00

Projekt sofinancira: FIHO

Aktivnosti v klubu

Literarni večer: Vid Sagadin: »Špilunga«

Ob 3. decembru Mednarodnem dnevu hendikepiranih vas vabimo na literarni večer

VID SAGADIN

»Špilunga«

v četrtek, 01.12.2016, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

Belokranjski veter

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Belokranjski veter, ki bo v četrtek, 8.9.2016, ob 19h,SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto.
Na ogled bodo slike nastale na likovni koloniji v Poljanski dolini ob Kolpi. Ob kulturnem programu bo mogoče okusiti tudi slastno belokranjsko pogačo.

Likovna razstava »Bančna luknja« MARIJANA ČERNIGOJA

Vljudno vabljeni na odprtje likovne razstave MARIJANA ČERNIGOJA »Bančna luknja«.
Otvoritev bo v četrtek, 26.05.2016, ob 20.00, v Klubu SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

Razstava grafik ALEKSA VIDAKOVIĆA

Otvoritev razstave grafik ALEKSA VIDAKOVIĆA bo v četrtek, 14.04.2016, ob 20.00, v Klubu SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto. Vabljeni!

Bredka Pripovedka

Na dan smrti Francetovih dni, se mi prešerno veselimo in kulturi v čast proslavimo z razstavo ilustracij za zbirko Bredka Pripovedka zbrana v knjigi Si dekle ali si žena.

Zbirko, ki je nastala ob 75-letnici pisateljice Brede Smolnikar, bosta predstavili ilustratorka Laura Ličer in avtorica sama, 8.2.2016 ob 19.30 Metelkova mesto, Klub SOT 24,5, Stavba Lovci.