• YHD
  • Klub SOT 24,5

Klub SOT 24,5 - Metelkova mesto

O Klubu

​Klub SOT 24,5 je prostor YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa, ki je namenjen prirejanju dogodkov za osveščanje, izobraževanje, druženje in organizaciji kulturnih prireditev javnega značaja. V njem prirejamo razstave različnih zvrsti, predvsem mladih neuveljavljenih umetnikov, ki s svojo izraznostjo obdelujejo socialne tematike. Organiziramo tudi različna tematska predavanja, ki kritično obravnavajo družbene, ekonomske in kulturne probleme sodobnega časa; v duhu teorije, ki spreminja prakso.

V klubu se odvijajo tudi projekcije filmov z moderirano razpravo, predstavitve knjig in manjši klubski koncerti, kreativne delavnice, okrogle mize. Uporablja se tudi za izobraževanje za potrebe društva na temo človekovih pravic, nediskriminacije in izobraževanja za osebne asistente ter uporabnike osebne asistence. SOT 24,5 je tudi prostor druženja in izmenjave izkušenj. Na voljo je tudi drugim organizacijam, ki nimajo lastnih prostorov za izvajanje občasnih aktivnosti. V njem lahko najdete tudi nekaj knjig za branje in ob čaju je primeren prostor za kramljanje.

Skratka, dobrodošli v topel objem našega kluba vsako sredo in četrtek od 20.00 do 23.00!

O posameznih dogodkih vas bomo obveščali sproti!
Kdor želi prejemati obvestila o dogodkih in vsi zainteresirani za sodevanje v Klubu SOT 24,5 nam pošljite email na: yhd-drustvo@yhd-drustvo.si ali nas pokličite na: 01/5212277, 051 435 296

Odprto:
vsako sredo in četrtek od 20.00 do 23.00

Projekt sofinancira: FIHO

Aktivnosti v klubu

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje Tomaža Pangeršiča: "Razmišljanje nekega privilegiranca: O revoluciji, izzivih in spremembah, ki sledijo", v četrtek, 21.01.2016, ob 19.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto.

V času intenzivnih sprememb, ki bodo radikalno vplivale na celotno družbeno skupnost, vam bo aktivni državljan Tomaž Pangeršič predstavil razmišljanje in morebitne odgovore na izzive, ki so pred nami, ter s tem pridal kamenček v mozaiku možnih rešitev, ki bi morda zarisale svetlejšo prihodnost.

2016 od YHD (0 komentarjev)

Altra Psiho Bend

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na koncert Altra Psiho Bend v sredo, 16.12.2015, ob 19.30, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto. Altra Psiho Bend so mladi nadobudneži, ki se iskreno zanimajo za glasbo. Komadi, ki jih bodo izvajali so nastali izpod njihovega peresa. Seveda pa se bodo z veseljem lotili tudi kakšnega drugega avtorja. Člani zasedbe Dušan, Manja in Bernarda v glasbi uživajo, se dopolnjujejo predvsem in želijo razvedriti tudi druge. Vabljeni!

Razstava IRENE KAZAZIĆ »Ore d'amore«

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na otvoritev razstave IRENE KAZAZIĆ »Ore d'amore«, ki bo v četrtek, 03.12.2015, ob 20.00, SOT 24,5
Masarykova 24, Metelkova mesto

Beri naprej ...

Literarni večer

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa v sodelovanju s Kralji ulice vabi na literarni večer v četrtek, 26.11.2015, ob 18.00, SOT 24,5. Gost večera: NEJC GAZVODA.

Beri naprej ...

Tarok v Klubu SOT 24,5

Vabimo vas na družabno igro s kartami TAROK
v klub SOT 24,5 na Metelkovi.

Vse zainteresirane prosimo, da se prijavite na mail:
yhd-drustvo@yhd-drustvo.si, do vključno petka, 23.10.2015.

Datum in uro prvega srečanja bomo uskladili naknadno po e-pošti z vsemi zainteresiranimi. Srečanja organizira Aleksander Praprotnik.