• YHD
  • Klub SOT 24,5

Klub SOT 24,5 - Metelkova mesto

O Klubu

​Klub SOT 24,5 je prostor YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa, ki je namenjen prirejanju dogodkov za osveščanje, izobraževanje, druženje in organizaciji kulturnih prireditev javnega značaja. V njem prirejamo razstave različnih zvrsti, predvsem mladih neuveljavljenih umetnikov, ki s svojo izraznostjo obdelujejo socialne tematike. Organiziramo tudi različna tematska predavanja, ki kritično obravnavajo družbene, ekonomske in kulturne probleme sodobnega časa; v duhu teorije, ki spreminja prakso.

V klubu se odvijajo tudi projekcije filmov z moderirano razpravo, predstavitve knjig in manjši klubski koncerti, kreativne delavnice, okrogle mize. Uporablja se tudi za izobraževanje za potrebe društva na temo človekovih pravic, nediskriminacije in izobraževanja za osebne asistente ter uporabnike osebne asistence. SOT 24,5 je tudi prostor druženja in izmenjave izkušenj. Na voljo je tudi drugim organizacijam, ki nimajo lastnih prostorov za izvajanje občasnih aktivnosti. V njem lahko najdete tudi nekaj knjig za branje in ob čaju je primeren prostor za kramljanje.

Skratka, dobrodošli v topel objem našega kluba vsako sredo in četrtek od 20.00 do 23.00!

O posameznih dogodkih vas bomo obveščali sproti!
Kdor želi prejemati obvestila o dogodkih in vsi zainteresirani za sodevanje v Klubu SOT 24,5 nam pošljite email na: yhd-drustvo@yhd-drustvo.si ali nas pokličite na: 01/5212277, 051 435 296

Odprto:
vsako sredo in četrtek od 20.00 do 23.00

Projekt sofinancira: FIHO

Aktivnosti v klubu

Odprtje razstave KORTEKSALNI PREBOJI

Vabljeni na odprtje razstave KORTEKSALNI PREBOJI (KUD Načeta Paleta) 21.10. ob 19.30 uri v Klub SOT 24,5 (Metelkova mesto).

Beri naprej ...

2015 od YHD (0 komentarjev)

Odprtje razstave Klemen Kavčič: "Ponovno igre"

Vljudno vabljeni na odprtje razstave KLEMEN KAVČIČ :»Ponovno igre«

Otvoritev bo v sredo, 09.09.2015, ob 20.30, SOT 24,5 Masarykova 24 (Metelkova mesto)

Beri naprej ...

Razstava SONJE KORELC: »Črtnice in črtniki«

Vabimo vas na odprtje razstave SONJE KORELC: »Črtnice in črtniki«
Otvoritev bo v sredo, 20.05.2015, ob 20.00, Klub SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

Zakaj trpljenje?

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje Mareta Muhiča: Zakaj trpljenje? (govorili bomo o vztrajnosti, notranji moči, porazih in zmagah, smislu, napredku...) v sredo, 22.04.2015, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto, Vabljeni!

Razstava ilustracij: NINA BELINGAR »Strawberry Goose«

Otvoritev bo v četrtek, 09.04.2015, ob 20.00, SOT 24,5 Masarykova 24, Metelkova mesto

Nina Belingar, diplomirana japonologinja in geografinja, ilustrira v stilu japonskih stripov in risank (manga in anime) že od začetka srednje šole. Njen stil odlikujejo svetle in živahne barve, pisani liki ter eleganca ki se vzpostavlja skozi prefinjeno linijo.