• YHD
  • Klub SOT 24,5

Klub SOT 24,5 - Metelkova mesto

O Klubu

​Klub SOT 24,5 je prostor YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa, ki je namenjen prirejanju dogodkov za osveščanje, izobraževanje, druženje in organizaciji kulturnih prireditev javnega značaja. V njem prirejamo razstave različnih zvrsti, predvsem mladih neuveljavljenih umetnikov, ki s svojo izraznostjo obdelujejo socialne tematike. Organiziramo tudi različna tematska predavanja, ki kritično obravnavajo družbene, ekonomske in kulturne probleme sodobnega časa; v duhu teorije, ki spreminja prakso.

V klubu se odvijajo tudi projekcije filmov z moderirano razpravo, predstavitve knjig in manjši klubski koncerti, kreativne delavnice, okrogle mize. Uporablja se tudi za izobraževanje za potrebe društva na temo človekovih pravic, nediskriminacije in izobraževanja za osebne asistente ter uporabnike osebne asistence. SOT 24,5 je tudi prostor druženja in izmenjave izkušenj. Na voljo je tudi drugim organizacijam, ki nimajo lastnih prostorov za izvajanje občasnih aktivnosti. V njem lahko najdete tudi nekaj knjig za branje in ob čaju je primeren prostor za kramljanje.

Skratka, dobrodošli v topel objem našega kluba vsako sredo in četrtek od 20.00 do 23.00!

O posameznih dogodkih vas bomo obveščali sproti!
Kdor želi prejemati obvestila o dogodkih in vsi zainteresirani za sodevanje v Klubu SOT 24,5 nam pošljite email na: yhd-drustvo@yhd-drustvo.si ali nas pokličite na: 01/5212277, 051 435 296

Odprto:
vsako sredo in četrtek od 20.00 do 23.00

Projekt sofinancira: FIHO

Aktivnosti v klubu

Kaj je ljubezen?

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje Mareta Muhiča: Kaj je ljubezen? (govorili bomo o odnosih, nezrelosti, čustvenem deficitu, manipulaciji, oblastnih, razmerjih...) v sredo, 25.02.2015, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto, Vabljeni!

Odprtje razstave fotografij TIM JAKOPIČ »Jadransko morje«

Otvoritev bo v sredo, 28.01.2015, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto
Program SOT 24,5 podpirajo FIHO ter posameznice in posamezniki, ki s svojim prostovoljnim delom pripomorejo k širitvi idej YHD. Vabljeni!

Beri naprej ...

Barvanje bitjaste pobarvanke

Vabilo na večer "Barvanje bitjaste pobarvanke" v sredo 14.01.2015 ob 18 h v Klubu SOT 24,5, stavba Lovci, Metelkova Mesto

Lepo vabljeni na barvanje bitjaste pobarvanke in na ogled razstave ilustracij iz zbirke Nit, svetovnih ljudskih pripovedk. Prebrali bomo par ljudskih pripovedk in pobarvali pobarvanke iz vsebine zgodb. Barve Brazilije, Filipinov in Nigerije vabijo tako otroke kot starejše, tiste ta živahne po duši.

Vljudno vabljeni!

Predavanje Mare Muhič: »Kako do resnice?«

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje Mare Muhič: »Kako do resnice?« (govorili bomo o gospodarjih resnice, stranpoteh, pristnosti, pogumu, rasti..) v sredo, 10.12.2014, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

2014 od YHD (0 komentarjev)

Ilustracije Laure Ličer

Laura Ličer

Vabilo na otvoritev razstave ob rojstnem dnevu Franceta Prešerna in ob mednarodnem dnevu hendikepiranih: Ilustracije Laure Ličer, 3.12.2014 ob 20h, Klubu SOT 24,5, stavba Lovci, Metelkova Mesto.

Beri naprej ...

2014 od YHD (0 komentarjev)