• YHD
  • Klub SOT 24,5

Klub SOT 24,5 - Metelkova mesto

O Klubu

​Klub SOT 24,5 je prostor YHD - Društva za teorijo in kulturo hendikepa, ki je namenjen prirejanju dogodkov za osveščanje, izobraževanje, druženje in organizaciji kulturnih prireditev javnega značaja. V njem prirejamo razstave različnih zvrsti, predvsem mladih neuveljavljenih umetnikov, ki s svojo izraznostjo obdelujejo socialne tematike. Organiziramo tudi različna tematska predavanja, ki kritično obravnavajo družbene, ekonomske in kulturne probleme sodobnega časa; v duhu teorije, ki spreminja prakso.

V klubu se odvijajo tudi projekcije filmov z moderirano razpravo, predstavitve knjig in manjši klubski koncerti, kreativne delavnice, okrogle mize. Uporablja se tudi za izobraževanje za potrebe društva na temo človekovih pravic, nediskriminacije in izobraževanja za osebne asistente ter uporabnike osebne asistence. SOT 24,5 je tudi prostor druženja in izmenjave izkušenj. Na voljo je tudi drugim organizacijam, ki nimajo lastnih prostorov za izvajanje občasnih aktivnosti. V njem lahko najdete tudi nekaj knjig za branje in ob čaju je primeren prostor za kramljanje.

Skratka, dobrodošli v topel objem našega kluba vsako sredo in četrtek od 20.00 do 23.00!

O posameznih dogodkih vas bomo obveščali sproti!
Kdor želi prejemati obvestila o dogodkih in vsi zainteresirani za sodevanje v Klubu SOT 24,5 nam pošljite email na: yhd-drustvo@yhd-drustvo.si ali nas pokličite na: 01/5212277, 051 435 296

Odprto:
vsako sredo in četrtek od 20.00 do 23.00

Projekt sofinancira: FIHO

Aktivnosti v klubu

Umetnost ljubezni – Dobro in zlo v hiši sveta

Predavanje Mare Muhič: »Umetnost ljubezni – Dobro in zlo v hiši sveta« v sredo, 26.03.2014, ob 20.00, SOT 24,5 Masarykova 24

Razstava Brez naslova

Odprtje razstave ANDREJE GOMIŠČEK: »Brez naslova«
Otvoritev v sredo, 19.03.2014, ob 20.00, SOT 24,5 Masarykova 24, Metelkova mesto

Razstava z naslovom BREZ NASLOVA povzema izbrane slike širšega obdobja ustvarjanja, ki se ne končuje, saj se dojemanje družbenega sveta nenehno spreminja in kot tako zahteva nove in nove interpretacije. Skozi slike se tako zavzema osebna poetika in stališče kot tudi preplet le-tega z drugimi družbenimi komponentami. Gre za refleksijo prilaščanja, spreminjanja in poustvarjanja.

Beri naprej ...

Delavnica DIY produkcije glasbe in DJ-anja

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi v četrtek, 6. marec 2014, 14.00–17.00 in petek, 7. marec 2014, 14.00–17.00 v KLUB SOT-24,5, AKC

Metelkova mesto Martyna Hormańska alias Zdrada Pałki (Poljska/Nemčija): Delavnica DIY produkcije glasbe in DJ-anja