Preminul Silvo Mehle

Sporočamo žalostno vest, da nas je zapustil Silvo Mehle, naš prijatelj, član, uporabnik in nenazadnje priznani slikar. Vest nas je močno pretresla, saj je bil pomemben člen naše ekipe že vrsto let; naš ponos. Pogreb bo v ponedeljek ob 14.30 na Žalah. Vsi, ki smo ga poznali, dobro vemo kakšna je to izguba. Nekaj njegovih del in pričevanj: Silvo Mehle, za osebno asistencoSilvo in Barbara Žgajner Tavš kot osebna asistentka, Njegova umetniška spletna stran: http://silvomehle.com/.

2017 od YHD (0 komentarjev)

YHD vam želi srečo prihodnje dni

Studio ob 17-h: Osebna asistenca

Ob jutrišnjem mednarodnem dnevu invalidov, se bomo v studiu ob 17-ih pogovarjali o osebni asistenci, ki je nepogrešljiva za neodvisno in samostojno življenje najtežjih invalidov v skupnosti. Pri nas osebna asistenca ni zakonsko urejena, izvaja in financira se projektno. Vse do danes so bili poskusi, da se to področje tudi zakonsko uredi. Prejšnji teden pa je bil v Državni zbor vložen nov predlog zakona o osebni asistenci. Kaj prinaša, kdo bodo upravičenci in kako bo s financiranjem? V oddaji pa se bomo z gosti pogovarjali tudi o deinstitucionalizaciji in zaposlovanju invalidov. Oddajo je pripravila Petra Medved.

Beri naprej ...

2016 od YHD

Literarni večer: Vid Sagadin: »Špilunga«

Ob 3. decembru Mednarodnem dnevu hendikepiranih vas vabimo na literarni večer

VID SAGADIN

»Špilunga«

v četrtek, 01.12.2016, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

Beri naprej ...

Michael Turinsky: DRUGA KOŽA – SINKOPIRAJ RITEM

Vljudno vabljeni na predstavo plesalca Michaela Turinskyega z naslovom Druga koža - sinkopiraj ritem, v sredo 30. 11. 2016 ob 19:00 v Kino Šiška.