April 2015

Poslanka Simona Kustec v vlogi osebne asistentke

Simona Kustec Lipicer se je v vlogi osebne asistentke pri Eleni Pečarič odlično odrezala, saj je poklazala občutek za dotik in pravilne prijeme ter delala po navodilih uporabnice. Tri intenzivne in prijetne ure za okušanje pomena osebne asistence za neodvisno življenje.

Beri naprej ...

2015 od YHD

Zakaj trpljenje?

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje Mareta Muhiča: Zakaj trpljenje? (govorili bomo o vztrajnosti, notranji moči, porazih in zmagah, smislu, napredku...) v sredo, 22.04.2015, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto, Vabljeni!

 

2015 od YHD (0 komentarjev)

Razstava ilustracij: NINA BELINGAR »Strawberry Goose«

Otvoritev bo v četrtek, 09.04.2015, ob 20.00, SOT 24,5 Masarykova 24, Metelkova mesto

Nina Belingar, diplomirana japonologinja in geografinja, ilustrira v stilu japonskih stripov in risank (manga in anime) že od začetka srednje šole. Njen stil odlikujejo svetle in živahne barve, pisani liki ter eleganca ki se vzpostavlja skozi prefinjeno linijo.

2015 od YHD (0 komentarjev)

MODA, TEHNOLOGIJA IN GIBALNA OVIRANOST

POGOVOR IN PREDSTAVITEV PROTOTIPOV Z DELAVNICE DESIGN (DIS)ABILITY

Na zadnji dan delavnice DESIGN (DIS)ABILITY, v petek, 3. aprila, bo ob 18.00 v Mestnem muzeju Ljubljana potekal pogovor Moda, tehnologija in gibalna oviranost, kjer bodo rezultati enomesečnega sodelovalnega procesa med produkcijskim centrom RogLab v Ljubljani in Open Style Lab s Tehnološkega inštituta v Massachusettsu (MIT) javno predstavljeni, obiskovalci pa bodo spoznali principe in metodologijo oblikovanja po meri uporabnika ter sodelovali v pogovoru s sodelujočimi.

Beri naprej ...

2015 od YHD