December 2015

NOVOLETNO VOŠČILO

V tem času drug drugemu želimo veselje, zdravje, srečo,
a dogodki v svetu naše osebne želje in upanje na mir zatirajo.
Vse kar nam ostaja je upanje, ljubezen, prijateljstvo
in da v medsebojnem sodelovanju kaj novega, boljšega,
za vse nas ustvarimo.
Še enkrat in ponovno stopamo v Novo leto v »pobožni veri«,
da se Zakon o osebni asistenci v parlamentu ne izneveri,
a z napovedjo, če se to zgodi, da se borimo do zadnje krvi.
Srečne in vesele praznike! Ekipa YHD

2015 od YHD (0 komentarjev)

Sekretarka Vlade RS Marija Pukl kot osebna asistentka

Gospa Marija Pukl, sekretarka Vlade RS je že pred časom izrazila interes, da bi se tudi sama preizkusila v vlogi osebne asistentke. To priložnost ji je omogočil Viki Vertačnik zaposlen na Društvu YHD kot koordinator programa Neodvisno življenje hendikepiranih, vodja programa Bontonček. Viki je sicer po izobrazbi profesor zgodovine in nekaj let je tudi aktivno poučeval, sedaj pa je član maturitetne komisije in ocenjevalec. V prostem času pa šahist. Ker je povsem slep, pri svojem delu potrebuje pomoč v obliki osebne asistence. Prav tako občasno pomoč potrebuje tudi v osebnem življenju, saj imata z ženo, ki je tudi hendikepirana, hčerko Tjašo.
Upajmo, da bo gospa Pukl po tej izkušnji pripomogla k hitrejšnemu sprejetju Zakona o osebni asistenci, ki je že v parlamentu in čaka na, da ga koalicija vloži!

Beri naprej ...

2015 od YHD

Altra Psiho Bend

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na koncert Altra Psiho Bend v sredo, 16.12.2015, ob 19.30, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto. Altra Psiho Bend so mladi nadobudneži, ki se iskreno zanimajo za glasbo. Komadi, ki jih bodo izvajali so nastali izpod njihovega peresa. Seveda pa se bodo z veseljem lotili tudi kakšnega drugega avtorja. Člani zasedbe Dušan, Manja in Bernarda v glasbi uživajo, se dopolnjujejo predvsem in želijo razvedriti tudi druge. Vabljeni!

 

2015 od YHD (0 komentarjev)

Vabilo na odprtje razstave DESIGN (DIS)ABILITY

Beri naprej ...

2015 od YHD (0 komentarjev)

Minister Mramor - ugrabitev z razlogom

Beri naprej ...

2015 od YHD