Januar 2016

"Razmišljanje nekega privilegiranca: O revoluciji, izzivih in spremembah, ki sledijo"

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje Tomaža Pangeršiča: "Razmišljanje nekega privilegiranca: O revoluciji, izzivih in spremembah, ki sledijo", v četrtek, 21.01.2016, ob 19.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto.

V času intenzivnih sprememb, ki bodo radikalno vplivale na celotno družbeno skupnost, vam bo aktivni državljan Tomaž Pangeršič predstavil razmišljanje in morebitne odgovore na izzive, ki so pred nami, ter s tem pridal kamenček v mozaiku možnih rešitev, ki bi morda zarisale svetlejšo prihodnost. 

2016 od YHD (0 komentarjev)

"Do osebne asistence je mogoče priti le, če kdo umre"

Danes na radiu VAL 202 ob 12h, oddaja Kje pa vas čevelj žuli: "Do osebne asistence je mogoče priti le, če kdo umre", Gorazd Rečnik

Beri naprej ...

2016 od YHD

Dodatek za stalno pripravljenost!

Naš premier Miro Cerar je ocenil, da neupravičeni dodatki, ki so si jih izplačevali na nekaterih fakultetah za nekatere izbrane posameznike ne potrebujejo "hujše sankcije". Kakšne pa bodo, če sploh bodo, te sankcije, dragi premier, da bomo državljanke in državljani vsaj malo zadoščeni v obupanem upanju na pravico in enako obravnavo? Bodo grešniki klečali v kotu na koruzi, ali jih boste tepli s šibo po riti in s pasom po rokah; ali pa se boste bičali kar sami, ker tako nesramno in brezobzirno kršite vse velike obljube o etičnih dejanjih ter trdnih načelih?

Beri naprej ...

2016 od YHD