Februar 2016

Film o življenju z osebno asistenco

Film govori o življenju z osebno asistenco na Švedskem. STIL je kooperativa za neodvisno življenje in ustanovitelji neodvisnega življenja na Švedskem.

 

Beri naprej ...

2016 od YHD

Freedom drive 2015

Poročilo iz FREEDOM DRIVE 2015, ki se je zgodil med 29. septembrom in 1. oktobrom 2015 v Bruslju.

Udeleženci Freedom Drive so se srečali s predstavniki Evropskega parlamenta, promovirali samostojno življenje in si izmenjavali informacije. Poudarek 7. Freedom Drive je bil na neodvisnem življenju - nove generacije. ENIL spodbuja mlade z novimi idejami h gibanju za neodvisno življenje in jim hkrati zagotavlja potrebna orodja, da branijo svoje pravice, ki so jim pogosto kratene zaradi zmanjševanja proračunskih sredstev.

Beri naprej ...

2016 od YHD

Poslanec Uroš Prikl kot osebni asistent

Po zgledu kolegov in kolegic se je tudi g. Uroš Prikl (DeSUS) odločil, da se preizkusi v vlogi osebnega asistenta pri Mirici Ačko. Mirica je zaposlena na YHD in sicer kot koordinatorka osebne asistence. Ravnokar se pripravlja na strokovni izpit iz socialnega varstva in med drugo asistenco jo je g. Uroš spremljal tudi v knjižnico, kjer si je izposodila strokovno čtivo. G. Uroš je tudi predsednik Odbora DZ za delo, družino, socialne zadeve in invalide, na katerem se bo sprejemal Zakon o osebni asistenci.

Beri naprej ...

2016 od YHD

Podpora stavkajočim v mariborskem Društvu slepih in slabovidnih

Ob gladovni stavki dveh članov društva smo se dolžni javno oglasiti, saj je prav »pometanje pod preprogo« ena od strategij, da praviloma zmagajo tisti najbolj pokvarjeni. Že dolgo smo seznanjenji z dogajanji v Mariboru; samovoljo, obtožbami o nezakonitem ravnanju, očitanimi manipulacijami in osebnega okoriščanja predsednice Ivanke Kotnik.

Beri naprej ...

2016 od YHD

Bredka Pripovedka

Na dan smrti Francetovih dni, se mi prešerno veselimo in kulturi v čast proslavimo z razstavo ilustracij za zbirko Bredka Pripovedka zbrana v knjigi Si dekle ali si žena.

Zbirko, ki je nastala ob 75-letnici pisateljice Brede Smolnikar, bosta predstavili ilustratorka Laura Ličer in avtorica sama, 8.2.2016 ob 19.30 Metelkova mesto, Klub SOT 24,5, Stavba Lovci.

2016 od YHD (0 komentarjev)