2014

Manipulacije, laži in zavajanje direktorja FIHO

Direktor FIHO Štefan Kušar je bil vabljen na 3. sejo Mandatno volilne komisije (28. minuta) na razpravo glede predloga Sveta FIHO, da DZ RS razreši članico Sveta Violeto Bilek zaradi domnevnega kršenja izjave o integriteti (interni izjava FIHO) in ugotovljenega posredovanja informacij. Izid glasovanja članov MVK proti predlogu FIHO je bil 11:0, torej ga. Bilek ostaja članica sveta.

Beri naprej ...

2014 od YHD

Poskus razrešitve članice sveta FIHO Violete Bilek

Poskus razrešitve članice sveta FIHO Violete Bilek

3. seja Mandatno volilne komisije DZ RS 11.12.2014, 28. minuta. 4. točka Svet FIHO predlaga DZ RS razrešitev članice sveta FIHO Violete Bilek zaradi kršenja izjave o integriteti in ugotovljenega posredovanja informacij.

Beri naprej ...

2014 od YHD

Predavanje Mare Muhič: »Kako do resnice?«

Predavanje Mare Muhič: »Kako do resnice?«

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje Mare Muhič: »Kako do resnice?« (govorili bomo o gospodarjih resnice, stranpoteh, pristnosti, pogumu, rasti..) v sredo, 10.12.2014, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

2014 od YHD (0 komentarjev)

Soba za hendikepirane

V prehodnem stanovanju v upravljanju YHD, oddamo sobo s souporabo kuhinje in WC-ja, prilagojeno za dostop z vozički, za 250 evrov na mesec. Cena vključuje najemnino in ½ stroškov stanovanja. Stanovanje se nahaja v Celovških dvorih, dobre so povezave tudi z javnim mestnim prevozom. Vsi interesenti naj se za več informacij in možnost ogleda obrnejo na društvo.

2014 od YHD (0 komentarjev)

TISKOVNA KONFERENCA OB MEDNARODNEM DNEVU ČLOVEKOVIH PRAVIC

MEDNARODNI DAN ČLOVEKOVIH PRAVIC

Pred mednarodnim dnevom človekovih pravic vas koalicija nevladnih organizacij vabi na tiskovno konferenco, s katero želimo opozoriti na trend nižanja ravni človekovih pravic, vključno z ekonomskimi, socialnimi in kulturnimi pravicami, v Sloveniji. Ob enem želimo izraziti skrb nad odsotnostjo resnega namena vlade, da vzpostavi celovit sistem za spremljanje in promocijo človekovih pravic ter da naslovi dolgoročne in sistematične kršitve človekovih pravic, na katere nas številna mednarodna telesa za varstvo človekovih pravic opozarjajo že leta.

Beri naprej ...

2014 od YHD (0 komentarjev)