2015

Ljudje govorijo: konoplja vs psihiatrična zdravila

Tokrat se je gospa Duška odločila spregovoriti o svojih izkušnjah v psihiatriji. Štiri leta je konzumirala psihiatrična zdravila in se počutila vedno slabše. Na pot ji je prišla Barbkina Resnična zgodba iz psihiatrije in to ji je odprlo oči. Odložila je vrečo psihiatričnih zdravil in si poiskala konopljino smolo. Njeno počutje se je občutno izboljšalo in gospa Duška pravi, da se je spet vrnila v življenje.

Beri naprej ...

2015 od YHD

Poslanka Maruša Škopac kot osebna asistentka

Aleksander Praprotnik je na uvajanje v delo osebne asistentke sprejel poslanko SMC Marušo Škopac in jo »vrgel v vodo«, da se preizkusi v dokaj zahtevnih nalogah kot so aspiracija in menjava kanile. Poleg tega sta tudi skuhala kosilo, obesila perilo in Maruša mu je asistirala pri upravljanju z računalnikom.

Beri naprej ...

2015 od YHD

Poslanec Simon Zajc kot osebni asistent

Poslanec SMC Simon Zajc je za nekaj ur preživel v vlogi osebnega asistenta pri Katrin Modic, ki je zaposlena kot samostojna strokovna sodelavka v Znanstveno informacijskem centru na Institutu Jožefa Stefana.

Beri naprej ...

2015 od YHD

Razstava SONJE KORELC: »Črtnice in črtniki«

Vabimo vas na odprtje razstave SONJE KORELC: »Črtnice in črtniki«
Otvoritev bo v sredo, 20.05.2015, ob 20.00, Klub SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto

2015 od YHD (0 komentarjev)

Drugi evropski dan neodvisnega življenja, 5. maj 2015

Mreža za deinstitucionalizacijo (MDI) je na Prešernovem trgu v Ljubljani z različnimi dogodki promovirala neodvisno življenje in njegov pomen za posameznika/posameznico in družbo kot celoto.

Neodvisno življenje pomeni samo možnost živeti tako kot kdorkoli drug; imeti možnost sprejemanja odločitev o svojem življenju in možnost obvladovanja vsakodnevnih aktivnosti, imeti pravico do odgovornosti za svoja dejanja. Neodvisno življenje je pravica do avtonomnosti, je pravica in možnost zasledovanja določene usmeritve, ter hkrati svoboda do zmotnih odločitev in učenja iz lastnih napak. Je predvsem pravica in hkrati tudi odgovornost, da posameznik izbira, upravlja in obvladuje svoj način življenja.

Vabljeni k ogledu tiskovne konference, ki se je zgodila tega dneva ob 12. uri v desnem atriju Mestne hiše!

2015 od YHD (0 komentarjev)