2015

Poslanec Matej Tonin kot osebni asistent

Poslanec Matej Tonin se je odzval na akcijo, ki jo organizira društvo YHD. Namen akcije je, da se tistim, ki sprejemajo ali zavračajo zakone v državi omogoči, da za nekaj ur postanejo osebni asistent hendikepiranemu. Tako lahko sami presodijo kako bistvenega pomena je osebna asistenca za kvalitetno življenje hendikepiranim. Življenje v inštitucijah omogoča preživljanje, osebna asistenca pa življenje. 
Gospod Tonin se je izkazal kot zelo dober asistent in veseli smo, da je spoznal kako zelo pomembno je, da država sprejme Zakon o osebni asistenci, kateri bi vsem hendikepiranim omogočil izbiro in enake možnosti.

Beri naprej ...

2015 od YHD

Poslanec Bojan Krajnc kot osebni asistent

Bojan Krajnc, poslanec SMC je bil drugi po vrsti, ki se je preizkusil v vlogi osebnega asistenta. Nekaj ur je preživel pri Nini Šoštarič, ki je stara 27 let in obiskuje Višjo prometno šolo v Mariboru, smer ekonomist. Nina je tudi prostovoljka v Domu Danice Vogrinec, v enoti Tabor kamor hodi dvakrat tedensko. Sama pravi, da jo delo prostovoljke zelo veseli, ker jo izpopolnjuje. Aktivna pa je tudi na Zvezi za cerebralno paralizo Sonček.

Beri naprej ...

2015 od YHD

2. evropski dan neodvisnega življenja, 5. maj 2015

V torek 5. maja 2015 vas vabimo, da skupaj z nami obeležite 2. evropski dan neodvisnega življenja.

Dobimo se na Prešernovem trgu med 11. in 19. uro, kjer bomo z raznovrstnimi dogodki promovirali neodvisno življenje in povečevali zavest javnosti o njegovi pomembnosti. Na ta dan se bodo odvijali različni dogodki v Sloveniji in v različnih državah Evrope.

Beri naprej ...

2015 od YHD (0 komentarjev)

Poslanka Simona Kustec v vlogi osebne asistentke

Simona Kustec Lipicer se je v vlogi osebne asistentke pri Eleni Pečarič odlično odrezala, saj je poklazala občutek za dotik in pravilne prijeme ter delala po navodilih uporabnice. Tri intenzivne in prijetne ure za okušanje pomena osebne asistence za neodvisno življenje.

Beri naprej ...

2015 od YHD

Zakaj trpljenje?

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje Mareta Muhiča: Zakaj trpljenje? (govorili bomo o vztrajnosti, notranji moči, porazih in zmagah, smislu, napredku...) v sredo, 22.04.2015, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto, Vabljeni!

 

2015 od YHD (0 komentarjev)