2015

Razstava ilustracij: NINA BELINGAR »Strawberry Goose«

Otvoritev bo v četrtek, 09.04.2015, ob 20.00, SOT 24,5 Masarykova 24, Metelkova mesto

Nina Belingar, diplomirana japonologinja in geografinja, ilustrira v stilu japonskih stripov in risank (manga in anime) že od začetka srednje šole. Njen stil odlikujejo svetle in živahne barve, pisani liki ter eleganca ki se vzpostavlja skozi prefinjeno linijo.

2015 od YHD (0 komentarjev)

MODA, TEHNOLOGIJA IN GIBALNA OVIRANOST

POGOVOR IN PREDSTAVITEV PROTOTIPOV Z DELAVNICE DESIGN (DIS)ABILITY

Na zadnji dan delavnice DESIGN (DIS)ABILITY, v petek, 3. aprila, bo ob 18.00 v Mestnem muzeju Ljubljana potekal pogovor Moda, tehnologija in gibalna oviranost, kjer bodo rezultati enomesečnega sodelovalnega procesa med produkcijskim centrom RogLab v Ljubljani in Open Style Lab s Tehnološkega inštituta v Massachusettsu (MIT) javno predstavljeni, obiskovalci pa bodo spoznali principe in metodologijo oblikovanja po meri uporabnika ter sodelovali v pogovoru s sodelujočimi.

Beri naprej ...

2015 od YHD

Poslanci o korupciji FIHO

Decembra 2014 smo poslance spraševali kaj se da narediti za ustavitev domnevnih nepravilnosti in korupcije z javnimi sredstvi znotraj Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij? Nekaj izjav in mnenj naključnih mimoidočih v DZ. Poznajo poslanci korupcijo FIHO ali se delajo, da ne?

Beri naprej ...

2015 od YHD

Natecaj Prostovoljec leta 2014!

Leto 2014 je zaznamovalo prostovoljstvo. V januarju in februarju je velik del Slovenije prizadel žled; spomladi in poleti so poplave prizadele nekatere balkanske države; skozi vse leto smo bili priča vse večji revščini, ki še posebej prizadene družine oziroma starše, ko svojim otrokom ne morejo zagotoviti niti najnujnejšega. To so morda le najvidnejša dogajanja, kjer so na pomoč priskočile prostovoljske organizacije s področja civilne zaščite in humanitarne organizacije ter številni prostovoljci in donatorji. Vemo pa seveda, da to še zdaleč ni vse, kar so naredile te in številne druge organizacije za lajšanje naših vsakodnevnih težav ter za večjo kvaliteto življenja, tako pri nas kot izven meja Slovenije. Prav zato letos pričakujemo izjemen odziv tudi v okviru natečaja Prostovoljec leta.

Beri naprej ...

2015 od YHD (0 komentarjev)

Kaj je ljubezen?

YHD - Društvo za teorijo in kulturo hendikepa vabi na predavanje Mareta Muhiča: Kaj je ljubezen? (govorili bomo o odnosih, nezrelosti, čustvenem deficitu, manipulaciji, oblastnih, razmerjih...) v sredo, 25.02.2015, ob 20.00, SOT 24,5, Masarykova 24, Metelkova mesto, Vabljeni!

 

2015 od YHD (0 komentarjev)