Dobrodelni koncert skupine HIŠA

od YHD (0 komentarjev)

Zagotovite si vstopnico že danes!
http://www.eventim.si/si/vstopnice/koncert-skupine-hisa-ajdovscina-dvorana-prve-slovenske-vlade-430612/event.html

Skupina Hiša
Prazačetki skupine segajo v leto 1981. Kot najstniki so na hišnih zabavah ob akustičnih kitarah preigravali pesmi skupin zahodne ameriške obale, ki so začele delovati v šestdesetih in sedemdesetih letih: Buffalo Springfield, Byrds, Crosby, Stills, Nash & Young, Eagles ... Svojo avtorsko glasbo črpajo iz dediščine teh skupin. Zvok vokalnih harmonij t.i. «american blend« so prenesli v slovenski prostor in ustvarili lokalno različico. Njihov ustvarjalni opus obsega trinajst izdanih albumov. Posebnost skupine je izjemna sposobnost in ubranost večglasnega petja, kjer združujejo lastno poezijo s harmonijami avtorskih skladb in priredb tistih iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. So med redkimi, ki to zmorejo izvesti v tako odlični interpretaciji.

Zasedba:
Andrej Guček - vokal, solo kitara 1
Vili Guček - vokal, solo kitara 2
Martin Koncilja - vokal, ritem kitara
Iztok Pepelnjak - vokal, bobni

Namen dobrodelnega koncerta:
Uporabniki vključeni v program Neodvisno življenje hendikepiranih društva YHD v svojem vsakdanjem življenju neizogibno potrebujejo fizično pomoč druge osebe. Le tako lahko živijo neodvisno življenje na svojem domu, delajo, študirajo, ustvarjajo, se udeležujejo družabnih in družbenih dogodkov ter samostojno opravljajo vsakodnevne obveznosti.
Sredstva za izvajanje program ne zadostujejo za kritje osebnih dohodkov za zaposlene osebne asistente in tudi ne naraščajočemu povpraševanju uporabnikov za vključitev v program. Vsa zbrana sredstva na dobrodelnem koncertu bodo izključno namenjena za plačilo dela osebnih asistentov.
Prodaja vstopnic: www.eventim.si.

Nazaj

Dodaj komentar