7. Sprehodi pod morjem

od YHD (0 komentarjev)

Vabimo vas na 7. mednarodni festival podvodnega filma in fotografije “SPREHODI POD MORJEM”.

29. 1. 2015 – 31. 1. 2015 Kulturni dom Slovenske Konjice

Festival se je rodil pred šestimi leti kot majhen delček uspešnega mednarodnega simpozija »Potapljanje AST« in je z leti postal eden izmed najzanimivejših kulturnih dogodkov povezanih s tistim delom našega planeta, ki ga prekriva voda.

Sedmi »SPREHODI POD MORJEM« se pričnejo v četrtek, 29. januarja, s filmskimi projekcijami za mlade, in nadaljujejo v petek, 30. januarja, ob 17.00, s simpozijem »Potapljanje AST«, ki se po dveletnem premoru kot manjši del festivala vrača z eno najbolj zaželenih predavateljic na področju raziskovanja globokomorskih razbitin, Finko Immi Wallin. V petkovem večeru nas čaka še otvoritev razstave podvodne fotografije, ki tokrat pripada izključno ženskam, otvoritev razstave otroških likovnih del in koncert švicarske skupine Modus z gosti. Antonello Mesinna je naslednji v ciklusu predstavitev velikih imen akordeona, ki vas ne bo pustil ravnodušne.

Drugi del in obenem zaključek festivala bo v soboto, 31. januarja, ob 18.00, ko bomo v Grand prix večeru poskusili predstavili najlepše od vsega kar Sprehodi pod morjem lahko ponudijo. Poleg izbire najboljšega filma nas čaka še premiera »domačega« filma o potovanju štirih izjemnih žensk na poti do krajev, kjer v divjini še vedno živijo velike morske želve, in druženje z Laurentom Marie, akterjem druge fantastične zgodbe (Le Monde des Glaces), ki šele pričenja svojo festivalsko pot.

Dodaj komentar