Obvestilo o preventivnem delovanju - koronavirus

od YHD (0 komentarjev)

Obvestilo v zvezi s koronavirusom – preventivno delovanje

 

Zaradi razglašene epidemije zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom vse naše uporabnike, zaposlene sodelavce in ostalo javnost obveščamo, da bomo do nadaljnjega omejili izvajanje tistih naših programov, ki so vezani na zadrževanje in aktivnosti več oseb hkrati v zaprtih prostorih.  

Za vas bomo ves čas dosegljivi na telefonu in e-pošti; obiski v prostorih YHD na Železni cesti 14 v Ljubljani pa so možni le po predhodnem dogovorom po telefonu ali e-pošti.

O vseh spremembah bomo vse sproti in pravočasno obveščali.

Ker lahko za preprečevanje okužbe s koronavirusom veliko storimo predvsem sami, pozivamo vse, da še posebej upoštevamo higienske ukrepe ter osnovna načela preprečevanja širjenja okužb.

Za preprečevanje okužb dihal, kamor spada tudi okužba z novim koronavirusom, so učinkoviti vsakodnevni higienski ukrepi, ki pa jih je treba dosledno izvajati.

  • Roke si skrbno umivamo z milom in vodo, še posebej po kihanju in/ali kašljanju.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke z najmanj 60 % alkohola.
  • Preden zakašljamo ali kihnemo, si pokrijemo usta in nos z robčkom ali zakašljamo in kihnemo v zgornji del rokava in ne v svojo dlan.
  • Pazimo, da se z rokami ne dotikamo oči, nosu in ust.
  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi in poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.
  • Redno čistimo in po potrebi razkužujemo predmete in površine, ki se jih pogosto dotikamo (npr. kljuke, pulti, vse dostopne površine sten in oken, straniščna školjka, pipe umivalnikov  ipd.).
  • Odsvetujemo splošno uporabo zaščitnih mask. Zaščitne maske so namenjene zdravstvenim delavcem, ki prihajajo v stik z osebami s sumom na okužbo, ter bolnikom, da zaščitijo druge pred širjenjem bolezni.

Dosledno upoštevajmo vsa priporočila Ministrstva za zdravje ter Nacionalnega inštituta za javno zdravje: https://www.nijz.si

 

Nazaj

Dodaj komentar