Odprtje razstave KORTEKSALNI PREBOJI

od YHD (0 komentarjev)

Odprtje razstave KORTEKSALNI PREBOJI (21.10. ob 19.30, Klub SOT 24,5)

KORTEKSALNI PREBOJI
Prefrontalna skorja ali prefrontalni korteks je regija možganov pri umetnikih. Frontalni reženj vseh umetnikov ima regijo, ki prejema projekcije iz dorzomedialnega jedra talamusa. Ta talamična projekcija je videna kot vzporednica projekcij lateralnega in medialnega genikulatnega jedra v vidni in slušni skorji. Dorzomedialno projekcijo je mogoče uporabiti za definicijo podobnih regij v različnih umetniških vrstah. In vsa človeška kot živalska bitja ustvarjamo korteksalne preboje.

Razstavljalci: Marin Kožulović, Matevž Urbančnik, Nina Lang, Hana-Uma Zagmajster, Jošt Belhar, Matej Arha Sitar, Klavdija Bogataj, Andrejka Belhar Polanc, Sabina Sara Bergant, Klemen Meglič

KUD NAČETA PALETA
Društvo je bilo ustvarjeno z namenom vključevanja mladih, kulture in dobre volje v lokalno skupnost in izven nje. Naše ustvarjanje ne bo zapuščeno ležalo poleg delovne mize, ampak ga bomo nesramežljivo delili z vami. Predstavljamo mešanico različnih tehnik, stilov in sporočil, kar je rodilo tudi naš naziv – KUD Načeta paleta. Množica barv, ki se meša in dopolnjuje na paleti, vedno načeti, nikoli prazni. Ne ustvarjamo pa samo v likovni umetnosti, ampak tudi scenografiji, okrasitvah javnih površin ipd.
Projekti do sedaj:
- poslikava asfalta s kredo čez velik del Trga svobode v Tržiču, 2014
- prva skupna likovna razstava v Galeriji Ferda Mayerja (Paviljon NOB) z
naslovom Načeta paleta, 2014
- poslikava asfalta s kredo na Šuštarski nedelji - Tržiški zmaj, 2014
- inštalacija za noč čarovnic v tržiškem parku, 2014
- postavitev mrazove dežele in delavnice za silvestrovo v Tržiču, 2014
- druga skupna likovna razstava v Kulturnem centru Tržič z naslovom
Jaz sem Prešeren, 2015
- predstavitev na mednarodnem sejmu mineralov in fosilov MINFOS, 2015
- organizacija delavnice hoje po gurtni "Utržičpogurtnšetn", 2015
- izdelava reliefa na fasadi destilarne Krucefix, 2015
- predstavitev na Šuštarski nedelji, 2015

Vljudno vabljeni!

Program SOT 24,5 podpirajo FIHO ter posameznice in posamezniki, ki s svojim prostovoljnim delom pripomorejo k širitvi idej YHD.

Dodaj komentar