Andrej Lazar

od YHD (0 komentarjev) Andrej Lazar

Knjigica

Rad imam knjige. Moji domači me radi obdarujejo z njimi. Brat mi za darilo, kadar kaj praznujem ali kamor koli gre, prinese kakšno. Posebno rad imam takšne živih barv in nenavadnih oblik. Pa prevelika ne sme biti, da jo z lahkoto držim v roki. Obračam jo na vse strani in opazujem like in prizore. Všeč so mi pisane cvetlice, predmeti živahnih barv in slike živali. Zgodbico, ki jo jaz seveda razumem po svoje, mi prebere mama ali moja prijateljica, osebna asistentka. Brbram si jo in na ta način izražam, kaj mi je bilo všeč, česa ne maram. Drugih igrač ne opazim preveč. Še največkrat vzamem v roke gumijasto igračko, ki jo lahko oprimem s svojimi prsti, jo mečkam in grizem. Tudi v posteljo gre z mano. Tako mi mineva čas. Najbolj pa uživam, ko me oče vzame v naročje in mi pripoveduje svojo zgodbo, ki si jo kar sproti izmišljuje. Tako varno se počutim v njegovem naročju in njegov glas me pomirja. Kadar grem na sprehod, včasih neopazno vzamem kakšno igračko ali knjigo tudi s seboj, a kaj, ko mi tako hitro pade iz rok, da mi jo takoj pospravijo v torbo, da se ne bi izgubila. Tako na svojih sprehodih opazujem naravne barve predmetov v okolici. Najbolj pa uživam v gozdu, kjer je mir in opazujem trepetanje listja na drevju. To me pomirja in mi dela življenje lepo.

Dodaj komentar