Andreja Bego

od YHD (0 komentarjev) Andreja Bego

Moja univerzalna blazina

Življenje je nepredvidljivo. Nikoli ne veš, kaj te čaka. Tudi mene je presenetilo, ko sem zbolela. Zadnjih pet let pa me je priklenilo na voziček. In takrat sem kupila blazino za v voziček. Ko sem jo v trgovini preizkusila, je bila enkratna, mehka. Ko pa sem jo hotela uporabiti za sedenje dlje časa, se je izkazalo, da je vseeno pretrda. In tako je takrat postala ta blazina popolnoma neuporabna. Dolgo časa je ležala v omari.

Včasih je bilo moje življenje živahno, razgibano in veselo. Veliko sem kolesarila, kotalkala, hodila v naravo, imela sem tudi psa, ki mi je pomenil zelo veliko, skratka, ves čas se mi je moralo nekaj dogajati.

Sedaj pa si krajšam čas z branjem knjig, televizijo in računalnikom. Pri večini opravil pa mi ob strani stoji moja blazina. Služi kot podlaga, na katero položim knjigo, ko berem, ali roko, ko si želim umiti zobe, skratka, sedaj brez nje ne gre. Dobila je novi pomen in še kako je uporabna. Še vedno pa ob blazinici potrebujem pomoč nekoga, da mi obrača liste, popravi roko ...

Da je moje življenje človeka dostojno in da imam vsaj nekaj kontakta s svojimi prijatelji, ali preko računalnika, telefona ali osebno, mi to omogoča osebna asistenca, ki jo nudi Društvo YHD, in brez tega si enostavno ne predstavljam več življenja. Ker asistenca hendikepiranemu pomeni vse!

Nazaj

Dodaj komentar