Bojan Markovič

od YHD (0 komentarjev) Bojan Markovič

Mini džojstik

Mini džojstik mi pomeni drugo polovico samostojnega življenja, seveda je prva polovica osebni asistent. In ko seštejem obe polovici, dobim popolno samostojno življenje. Zaradi značilnosti mojega zdravstvenega stanje sem odvisen od obeh polovic. Kaj in koliko mi pomeni prva polovica, ne bi izgubljal veliko besed. Ker bi vsaj moralo biti jasno, da se ne da ravno primerjati človeške pomoči s strojno. Ker mi mora asistent zelo natančno namestiti džojstik v roke, mora biti pri tem opravilu stoodstotno pri stvari. Pri tako majhni moči, ki jo še imam, in pa sami občutljivosti celotnega sistema je še kako pomemben sam položaj. Če ni v takšnem položaju, kot mora biti, ne da ne bom mobilen, ampak je odvisno tudi moje razpoloženje in varnost v času, kadar sem brez asistenta. Omenjeni džojstik je del sistema, ki ni samo za premikanje vozička, ampak mi omogoča tudi, da si sam v stanovanju, kjer živim, prižgem TV in luči, odprem vhodna vrata, odprem žaluzijo, uporabljam računalnik in mobitel.

Dodaj komentar