Boštjan Novak

od YHD (0 komentarjev) Boštjan Novak

Miška

Poleg asistence in asistenta, ki mi sploh omogočata bivanje doma, se zadnje čase precej ukvarjam tudi s prenosnim računalnikom. Zaradi narave svoje poškodbe, sem namreč tetraplegik, so moje gibalne sposobnosti zelo omejene. Drsna miška na računalniku mi omogoča delo s prstom ene roke. Tako lahko komuniciram preko e-pošte in socialnih omrežij. Lahko se tudi seznanim z novicami po svetu in kakšnim strokovnim člankom. Še posebej me zanimajo članki o fotografiji, saj sem se včasih precej intenzivno ukvarjal z njo. Zelo so mi všeč online galerije velikih mojstrov fotografije, ki jih je bilo včasih mogoče videti samo v tiskanih monografijah. Dosti časa pa porabim tudi za igranje pokra preko spleta. Igram ga samo za zabavo. Všeč mi je občutek interaktivnega povezovanja z ljudmi z vsega sveta. Asistent mi je pomagal tudi povezati računalnik z ozvočenjem. Sedaj ne potrebujem več zbirke plošč ali CD-jev, saj si lahko v vsakem trenutku poiščem glasbo katerega koli izvajalca.

Dodaj komentar