Branko Šenkiš

od YHD (0 komentarjev) Branko Šenkiš

Lastni glasbeni CD

Že od malih nog sem rad prepeval in v 4. razredu pri birmi dobil novo harmoniko. Z veseljem sem pridobival znanja o igranju inštrumenta in po nekaj tednih je že bilo mogoče prepoznati melodije,ki so prihajale iz harmonike.

Po končani osnovni in srednji šoli sem se posvetil poklicu policista, ki sem ga imel zelo rad, saj sem rad delal z ljudmi in jim pomagal, a želja po glasbi je ostala. Pri 30-ih letih sem kupil prvo klaviaturo in začelo se je obdobje glasbenih nastopov in koncertov. Do nesreče, ki se mi je zgodila leta 2004, se jih je zvrstilo okrog 1200, leta 2003 pa sem posnel svoj prvi in edini lastni CD.

Po nesreči sem ostal invalid tetraplegik. Po zaključenem zdravljenju sem moral v DSO, saj sem bil popolnoma odvisen od pomoči druge osebe. Leta 2008 sem izvedel za program osebne asistence, ki ga izvaja YHD, ter ponovno zaživel novo življenje z osebno asistenco. Spoznal sem, da je življenje lahko lepo, tudi če se soočaš s hendikepom, saj ti ob strani stojijo ljudje, ki ti pomagajo. Znova sem se poročil in skupaj z ženo sva si uredila dom. Največje zadovoljstvo mi predstavljajo dolgi sprehodi s psom, pogled na poln zajčnik na dvorišču in opazovanje dela na vrtu. Vsega tega mi brez osebne asistence in YHD ne bi nikoli uspelo.

Dodaj komentar