Darja Dimec

od YHD (0 komentarjev) Darja Dimec

Lesena frača v obliki sove

Mamica mi je povedala, da sem kot dojenček zamenjala dan in noč. Bolj sem bila aktivna ponoči. Ker imam tudi velike oči, mi je brat dal ime Sova in mi kupil prvo. To mi je bilo zelo všeč in tako sem začela zbirati sove. Ni prešteto, kolikšno število sov je v moji zbirki, nekje okoli 700 različnih. Od pepelnikov, podstavkov za vroče posode, kuhinjskih krp, brisač, posteljnine, oblačil, rut, kap, šalov, hranilnikov, predpražnika, čajnika, stojala za časopise, okrasnih lončkov za rože, nakita, obeskov, slik, otroških risb, denarnic, obešalnikov, kitajskih palčk, skodelic, kozarcev, dežnika, magnetov, sveč, ur, termometrov, makramejev, vaz, pisal, torbic, zvezkov in map, držala za CD, kopalniške zavese, krtač in okrasnih in še in še.

Na balkonu v Ljubljani sem želela imeti živo sovo, pa se nisem odločila, ker bi morala biti zaprta v kletki zaradi mrhovine, s katero bi jo hranila. Tudi sosedi verjetno ne bi bili navdušeni.

Vsi družinski člani, prijatelji vedo, da si želim kakršno koli sovo in če me želi kdo obdarovati, nima težav z izbiro, kaj mi kupiti. Težavo pa imajo kupiti tako, ki je še nimam.

Razstavljeno sovo – fračo mi je prinesel prijatelj iz Mehike.

Dodaj komentar