Elena Pečarič

od YHD (0 komentarjev) Elena Pečarič

Eutropija

Nedvomno je pomenila pomembno prelomnico v mojem življenju odločitev, da kandidiram na volitvah 2007, in sicer nič manj kot za predsednico RS. Zakaj pa ne?

Napoved kandidature

Predstavljam drugačnost, ki se ji preprečuje vstop v politično, čeprav smo predmet političnega. In prav zato, ker nočemo biti zgolj objekt političnih igric, nemi gledalci in nemočne žrtve, stopam v to igro z velikimi koraki.

Nočem zmagati za vsako ceno, zato se mi ni potrebno pretvarjati. Vidim, da institucije ne služijo državljanom, ampak so obramba elite pred državljani, in čutim, da je oblast vse bolj arogantna, državljanke in državljani pa vse bolj vdani in apatični.
Morda že zvenim kot Drnovšek, zato je bolje, da končam in grem zbirat 3000 podpisov, pri čemer mi lahko pomagate.

Želim si to priložnost za kandidaturo, da bom lahko skupaj z uglajenimi gospodi enakopravno razpravljala o naši državi in skupni usodi.

Ta izkušnja me je tako močno zaznamovala, da sem kmalu po koncu kampanje, v kateri na vašo škodo nisem zmagala, začela poglobljeno pisati o vrstah politike EU. Iz kolumen je po letu in pol nastala knjiga Eutropija (v slovenski in angleški verziji), še malo kasneje pa tudi Stranka enakih možnosti Slovenije SEM-SI.

Ko naslednjič zagledate moje ime na volilnem lističu, ga prosim, obkrožite; ne bo vam žal!

Dodaj komentar