Irena Maučec

od YHD (0 komentarjev) Irena Maučec

Poletni klobuk

Irena je vedno rada hodila v naravo in se sprehajala po polju. Najlepše pa je bilo vedno spomladi, ko so cvetele močvirske logarice oziroma rdeči zvončki, kot jim pravimo pri nas. Tudi na sliki drži eno v svoji roki.

Tako je bilo vse do 28. maja 1993, ko je preživela katastrofalno prometno nesrečo. Ostala je nepokretna in odvisna od številnih aparatur. Tudi od zdravljenja z umetno ventilacijo in kisikovo terapijo. Tri leta je preživela na oddelku za intenzivno terapijo v bližnji bolnišnici. Tri leta so morali svojci poslušati zgodbe zdravstvenega osebja, kako se jim nič ne splača narediti zanjo, ker bo tako ali tako umrla in da ne bo nikdar živa prišla iz bolnišnice.

Danes, dvajset let pozneje, s pomočjo osebne asistence Irena spet lahko gre na sprehod na polje. Res je, da ne več tako kot nekoč. Pa vendar kot človeško bitje s človeškim dostojanstvom. Vedno, ko Irena kam gre, ima s sabo tudi klobuk.

Dodaj komentar