Katrin Modic

od YHD (0 komentarjev) Katrin Modic

Domače kisle kumarice

S svojo družino in mucami živimo dvojno življenje: med tednom smo bolj intelektualno zaposleni, naše življenje je navzven bolj umirjeno, poteka po urnikih, ki nam jih določajo obveznosti. Konec tedna in med vikendi pa se preselimo v našo vas, kjer začnemo vsak po svoje bolj fizično aktivno življenje. Muci se iz lenobnih bitij, ki le počivajo, spijo in čakajo na hrano, prelevijo v prave supermane: skačejo z drevesa na drevo, lovijo mrčes in druge »priboljške«, med katerimi se pogosto znajdejo nič hudega sluteče siničke. Meni je najlepše, ko sem v stiku z zemljo. Kljub temu da ne vidim in se gibljem z vozičkom, mi daje delo na vrtu toliko energije, da lahko premagujem tudi neprijetne situacije, ki jih prinaša življenje. Poleg veselja, ki mi ga prinaša vrt in vsaka rastlina, ki na njem zraste, pa si pridelamo zdravo hrano in jo shranjujemo za celo leto. Pri tem je ključna osebna asistenca, ki mi omogoča, da si lahko izbiram stvari, ki so mi všeč in ki bi jih opravljala tudi v okoliščinah brez hendikepa.

Dodaj komentar