Romana Šteblaj

od YHD (0 komentarjev) Romana Šteblaj

Sveto pismo

S to „nenavadno knjigo“ – Svetim pismom, sem se prvič srečala pri desetih letih, ko sem ga zadela na tomboli v cerkvi. Sprva sem bila nad dobitkom razočarana. Bolj sem si želela dobiti kako igračo ali kaj drugega. V tem nezadovoljstvu pa sem nekako „slišala“ glas, ki mi je rekel, da je to najboljši dobitek, ki mi ga je Bog lahko dal. To je Njegova beseda. Te besede so me tako vzpodbudile, da sem takrat prvič pričela z branjem Svetega pisma in ga tudi prebrala. Vendar ga nisem razumela.

Naslednjih trinajst let sem ga od časa do časa zopet vzela v roke, da bi ga brala. Ta knjiga pa je bila res nenavadna. Skrivnostna. Brala sem ga, a ga še vedno nisem prav nič razumela.

A prišel je dan oziroma noč, ko sem imela nenavadno izkušnjo. Prebudila sem se iz trdnega spanca. Sprva sem se ustrašila, zatem pa sem bila že pomirjena in si rekla: »Gotovo Bog nekaj dela v meni.« In res, naslednje jutro sem se počutila, kot da sem se ponovno rodila. Moja notranjost je bila spremenjena. Zbudila sem se z močno željo po Bogu in božjih stvareh. Od tedaj pa sem tudi končno razumela to skrivnostno knjigo. Zato sem jo z navdušenjem in zanimanjem brala in brala.

Po dobrih dvajsetih letih jo še vedno berem. Imam jo kar na postelji, tako da je zjutraj že takoj pri roki. Ponavadi tako tudi začnem dan. Preberem nekaj vrstic ali odlomkov in nato zdrvim v dan. Besede, ki me nagovorijo, podčrtam. Nekatere sem se naučila kar na pamet.

Njegova beseda mi je postala kot kruh. Daje mi moč in modrost za življenje. Je zdravilo za mojo dušo in telo. Z njo premagujem strahove. Z njo rešujem probleme. Z njeno pomočjo zmagujem bitke. Ona me opominja. Me tolaži.

Ena izmed mojih zelo priljubljenih vrstic pravi, da z Njim naskočim sovražna krdela in s svojim Bogom preskočim zidovje. In še druga priljubljena pravi, da lahko On po moči, ki deluje v nas, v vsem napravi neznansko več od tega, kar lahko mi mislimo ali prosimo.

S pomočjo teh dveh besed sem preskočila že veliko ovir in ohranila vero in upanje v nemogoče. Sem polna pričakovanj, tudi ko izgleda kaj nemogoče.

Če me ne premaga spanec, da od napornega dneva zaspim kar pri prižgani luči, potem tako končam tudi dan. Z Njegovo besedo.

Nazaj

Dodaj komentar