Sonja Pungertnik

od YHD (0 komentarjev) Sonja Pungertnik

Mikrofon

Že kot otrok sem bila obdarjena z močnim glasom in darom govora. Ni čudno, da me je vzgojiteljica v Zavodu za slepo in slabovidno mladino klicala kar »zvočnik«. Treme skorajda nisem poznala. Na odrskih deskah sem se vsekakor počutila mnogo bolje kot v učilnici za zgodovino ali likovni pouk. Najbolj sem uživala, kadar so mi zaupali vodenje prireditev, še posebej, če so mi dovolili, da sem napovedi nastopajočih sproti improvizirala. Čudno, saj sicer v življenju nisem preveč naklonjena improvizacijam in imam raje vnaprej dogovorjene stvari. A oder je oder. In na njem sem se znašla tudi kot igralka, največkrat v vlogah, ki jih prav tako v življenju nikoli ne bi hotela imeti. Čeprav se sem in tja še kdaj preizkusim v vlogi povezovalke in vodim tudi samostojno radijsko oddajo, pa se v življenju zdaj vedno pogosteje srečujem z vlogo gledalke, opazovalke ali spremljevalke. Svoj dar govora uporabljam kot predavateljica in voditeljica različnih delavnic ali pa kot svetovalka v osebnih pogovorih z ljudmi. Ob tem pa vedno bolj spoznavam, da življenjskih modrosti ni moč iskati v hrupu današnjega sveta, temveč le v globini človeških src.

Dodaj komentar