Tanja Toto

od YHD (0 komentarjev) Tanja Toto

Notni zapis

Veliko je področij, ki me zanimajo, glasba pa je tisto, kar ima name že od nekdaj največji vpliv. V preteklosti sem se tudi sama preizkusila v petju, vendar sem ga kasneje opustila. Pred tremi leti sem doživela osebno krizo, katere rezultat je bilo med drugim tudi spoznanje, da se v svojem življenju ne bom počutila izpolnjeno, če se ne bom naučila igrati na kakšen inštrument. Odločila sem se, da se bom lotila igranja klaviatur in si kupila sintesajzer. Nisem vedela, kako naj se lotim zadeve, zato sem za začetek pobrskala po youtubu, da bi našla kaj, s čimer bi si lahko pomagala. Našla sem učne ure klavirja Andrewa Furmanczyka. Nekaj časa sem si lahko tako pomagala z njim, potem pa se mi je na neki točki ustavilo in potrebovala sem nekoga, ki bi me poučeval bolj podrobno in postopoma. Svojo prijateljico, ki dela na srednji šoli, sem prosila, če bi lahko posredovala prošnjo v mojem imenu, da iščem nekoga, ki bi me bil pripravljen poučevati klavir (seveda proti plačilu). Tako sem spoznala Špelo. Dobro sva sodelovali pet mesecev, potem pa sem se jaz za nekaj časa preselila v Slovenske Konjice. Minilo je skoraj leto in pol, preden sva spet začeli sodelovati. So se pa stvari zame med tem časom precej spremenile, moja bolezen je napredovala, med drugim sem zdaj stalno vezana na voziček. Imam pa tudi kronične bolečine v desni roki, kar zelo otežuje igranje. Pomislila sem že, da bi vse skupaj opustila, a sem si premislila, zahvaljujoč se pevki in pianistki Nini Simone. Pred kratkim sem malo raziskovala njeno glasbo in seveda nisem mogla mimo njene največje uspešnice »My baby just cares for me«. Ko sem slišala klavirski solo, me je kar »odneslo«. Odločila sem se, da bom vztrajala. Bolj aktivno se moram lotiti zdravljenja svoje roke in bolj prilagoditi sam proces učenja, vedno pa imeti tudi v bližini cede Nine Simone za navdih :).

Dodaj komentar