Venčko Petrič

od YHD (0 komentarjev) Venčko Petrič

Trzalica in kitarska struna

Že v srednješolskih letih sem sanjal o glasbenem stolpu, a možnosti, da bi si ga kupil, nisem imel. Takrat pri nas res kvalitetnih stvari ni bilo in ker nam je bila najbližja Italija, Stara Gorica, sem hodil v trgovino Kersevani ogledovat, kaj vse imajo. V studiu sem poslušal glasbo in ob res dobri kvaliteti predvajanja odkrival vse njene čare. Že takrat me je zvok akustične kitare dobesedno »zadel«. Ravno v tej trgovini sem potem kupil res dober glasbeni stolp. S tem glasbenim stolpom sem doma užival v dobri glasbi. Še dandanes so mi posebno ljubi kitaristi, od Vicenteja Amiga, Johna McLaughlina do Erica Claptona.

Deset let nazaj se je začelo drugo obdobje, ko je nečak Sebastjan končal glasbeno šolo, začel študirati in si kupil električno akustično kitaro. Dobro je igral,pa tudi pel, saj je takrat pel v Akademskemu zboru Vinko Vodopivec. Še posebno je zelo dobro igral vse pesmi Iztoka Mlakarja in vseh ostalih slovenskih glasbenikov – kantavtorjev. In tu je bila tudi skupina Hiša. Rada sva jo poslušala. Uživala sva v zvoku akustičnih kitar in njihovem večglasnem petju. Malo so nastopali, bila pa sva na skoraj vseh njihovih koncertih.

Kot uporabniku osebne asistence se mi je porodila ideja, da bi se lahko nekaj denarja za pomoč programu Neodvisno življenje hendikepiranih zbralo tudi z dobrodelnim koncertom, ga organiziral in v Ajdovščino povabil skupino Hiša. Navezal sem kontakt z Andrejem Gučkom, bil je za, postala sva prijatelja. Na koncertu smo uživali v dobri glasbi in se dobro imeli. In tako se je začelo. Letos je bil že četrti dobrodelni koncert z Galom in Severo Gjurin z gosti in skupino Čedahuči.

Dodaj komentar