od

Spletna raziskava - Glas žensk z ovirami

Foto: Ženska s z belo palico nosi otroka v nahrbtniku in drži z eno roko otroka na igralu. Na drugi strani otroka drži osebna asistentka
Foto: Ženska z belo palico

Cilj raziskave je prispevati k temu, da se ženske z ovirami same vključijo v razpravo o ovirah, ki jih doživljajo in ki jim preprečujejo, da bi aktivneje in enakopravneje sodelovale v vsakdanjem življenju ter bile neodvisne. Poseben poudarek je namenjen vprašanjem enakosti žensk in socialni izključenosti. Vljudno vas prosimo, da na anketo odgovorite in/ali jo po svojih poteh in zmožnostih posredujete ženskam z ovirami, ki so starejše od 18 let. Anketa je anonimna in poteka od novembra 2019 do konca januarja 2020. Pomembno je da dobimo končno reprezentativno število odgovorov, mnenj in pogledov žensk, ki bodo govorile same zase in na svoja občutenja ter doživljanja.

Anketa je namenjena samo odraslim ženskam z ovirami!

Za dodatna vprašanja se lahko vedno obrnete na vodjo raziskave: darja.zavirsek@fsd.uni-lj.si ali nam pišete na glas.zensk@gmail.com

Anketa je dostopna na tej povezavi: https://www.1ka.si/a/231883

Za vaš prispevek se vam najlepše zahvaljujemo, v imenu mednarodne raziskovalne skupine RISEWISE, November 2019

Več novic

Trenutne razmere zaradi epidemije in uvedba varnostnih ukrepov za preprečevanja širjenja virusa so močno posegli v naša življenja, zato vsem uporabnikom ponujamo vrstniško podporo preko telefona.

Taksativno bomo našteli bistvene spremembe, ki so potrebne, da se dopolni izvajanje ZOA in s tem zmanjša tveganje za zlorabe zakona v škodo upravičencev oz. uporabnikov ter nenamensko porabo sredstev za to pravico.

Moč, ker imam izkušnjo, ki sem jo izkusila in okusila, ki me je izkušala in preizkušala, izkušnja, ki me je, milo rečeno, močno in globoko prizadela, me ranila, oziroma, kjer sem bila (in s tem, da sem bila) ranjena – skoraj paradoksno se sliši – v določenem pogledu utrdila, učvrstila.

Elena Pečarič

Že dolgo časa nismo nič pisali o stalni sistemski in pereči problematiki ravnanja z javnimi sredstvi, ki pa so izzvzeta iz proračuna RS, torej sredstvi za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij – FIHO.

Društvo YHD je eden izmed izvajalcev Osebne asistence. Trenutno iščemo več osebnih asistentk in asistentov na območju celotne Slovenije.Delo osebnega_e asistenta_tke obsega pomoč uporabniku pri vsakodnevnih opravilih: v gospodinjstvu, pri osebni negi in spremstvu. Delo poteka po navodilih uporabnika. Mesečno plačilo je 1.043,68 EUR bruto (23. razred).

Fakulteta za socialno delo v okviru EU projekta RISEWISE izvaja spletno raziskavo o življenju žensk z ovirami, namenjeni vprašanjem enakosti žensk in socialni izključenosti. Prosimo vas, da na anketo odgovorite ali jo po svojih poteh in zmožnostih posredujete ženskam z ovirami, starejšim od 18 let.

Ministrica Ksenja Klampfer že dolgo ve za težave in nepravilnosti, tudi zlorabe in dvomljive prakse, ki se dogajajo v povezavi z Zakonom o osebni asistenci, saj sem jo prvič s številnimi nepravilnostmi seznanila že marca 2019. Zato se mi zdi sedanje sprenevedanje in podcenjevanje obsežnosti in globine problema dejansko izjemno žaljivo in žalostno glede na resnost ter pomembnost zadeve.

Sofinancerji