od

Vrstniška podpora v času epidemije korona virusa

Trenutne razmere zaradi epidemije in uvedba varnostnih ukrepov za preprečevanja širjenja virusa so močno posegli v naša življenja. Prinašajo nam nove izzive, s katerimi pa se včasih težko ali celo ne moremo sami spopadati.

Znašli smo se v negotovem in nepredvidljivem obdobju, ko imamo omejeno tudi  možnost gibanja in druženja. Stres, obremenitve in neprijetne občutke kot so tesnoba, zaskrbljenost, strah lahko vodijo v različna bolezenska stanja, zato je pomembno, da delujemo preventivno. Izzive, ki jih prinašajo trenutne razmere,  nam lahko pomagajo prebroditi nekatere dejavnosti ali pa izogibanje tistim, ki negotovost in tesnobne občutke še povečujejo. Predvsem pa pomaga pozitivni pogled na situacijo, kaj je za vsakega od nas lahko tudi dobro in pogovor.

Za premagovanje izzivov lahko uporabite vrstniško podporo, kjer se boste preko telefona pogovorili o vaših trenutnih izzivih in našli nabor rešitev, ki jih boste lahko uporabili za premagovanje trenutnih situacij.

Pokličete lahko na številko 031 857 593 - Katrin.

Več novic

Že dolgo časa nismo nič pisali o stalni sistemski in pereči problematiki ravnanja z javnimi sredstvi, ki pa so izzvzeta iz proračuna RS, torej sredstvi za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij – FIHO.

Društvo YHD je eden izmed izvajalcev Osebne asistence. Trenutno iščemo več osebnih asistentk in asistentov na območju celotne Slovenije.Delo osebnega_e asistenta_tke obsega pomoč uporabniku pri vsakodnevnih opravilih: v gospodinjstvu, pri osebni negi in spremstvu. Delo poteka po navodilih uporabnika. Mesečno plačilo je 1.043,68 EUR bruto (23. razred).

Fakulteta za socialno delo v okviru EU projekta RISEWISE izvaja spletno raziskavo o življenju žensk z ovirami, namenjeni vprašanjem enakosti žensk in socialni izključenosti. Prosimo vas, da na anketo odgovorite ali jo po svojih poteh in zmožnostih posredujete ženskam z ovirami, starejšim od 18 let.

Ministrica Ksenja Klampfer že dolgo ve za težave in nepravilnosti, tudi zlorabe in dvomljive prakse, ki se dogajajo v povezavi z Zakonom o osebni asistenci, saj sem jo prvič s številnimi nepravilnostmi seznanila že marca 2019. Zato se mi zdi sedanje sprenevedanje in podcenjevanje obsežnosti in globine problema dejansko izjemno žaljivo in žalostno glede na resnost ter pomembnost zadeve.

Sofinancerji