od

Zaposlitev

Delo osebnega_e asistenta_tke obsega pomoč uporabniku pri vsakodnevnih opravilih: v gospodinjstvu, pri osebni negi in spremstvu. Delo poteka po navodilih uporabnika. Osebni asistent(ka) je lahko vsakdo, ne glede na izobrazbo. Pričakuje se odgovornost, točnost, korektnost in zanesljivost. Asistent(ka) ne sme imeti predsodkov do tovrstnega dela. Delo je raznoliko, dinamično in polno izzivov.

Foto: Osebni asistent aspirira uporabnika

Delo je za nedoločen čas s 6-mesečnim poskusnim obdobjem. Mesečno plačilo je 1.043,68 EUR bruto (23. razred). Poleg mesečnega plačila vse dodatke za morebitne posebne pogoje dela, ki pripadajo po zakonu (npr. za nočno in nadurno delo, delo ob nedeljah in praznikih); možnost dodatnega plačila na delovno uspešnost in udeležbo na izobraževanjih ali usposabljanjih.

Delo je raznoliko, dinamično in polno izzivov.

Vse zainteresirane kandidat(k)e vabimo, da čim prej pošljete svojo prošnjo na zaposlitev@yhd-drustvo.si ali svojo prijavo oddate na Prijava na delo

Več novic

Že dolgo časa nismo nič pisali o stalni sistemski in pereči problematiki ravnanja z javnimi sredstvi, ki pa so izzvzeta iz proračuna RS, torej sredstvi za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij – FIHO.

Društvo YHD je eden izmed izvajalcev Osebne asistence. Trenutno iščemo več osebnih asistentk in asistentov na območju celotne Slovenije.Delo osebnega_e asistenta_tke obsega pomoč uporabniku pri vsakodnevnih opravilih: v gospodinjstvu, pri osebni negi in spremstvu. Delo poteka po navodilih uporabnika. Mesečno plačilo je 1.043,68 EUR bruto (23. razred).

Fakulteta za socialno delo v okviru EU projekta RISEWISE izvaja spletno raziskavo o življenju žensk z ovirami, namenjeni vprašanjem enakosti žensk in socialni izključenosti. Prosimo vas, da na anketo odgovorite ali jo po svojih poteh in zmožnostih posredujete ženskam z ovirami, starejšim od 18 let.

Ministrica Ksenja Klampfer že dolgo ve za težave in nepravilnosti, tudi zlorabe in dvomljive prakse, ki se dogajajo v povezavi z Zakonom o osebni asistenci, saj sem jo prvič s številnimi nepravilnostmi seznanila že marca 2019. Zato se mi zdi sedanje sprenevedanje in podcenjevanje obsežnosti in globine problema dejansko izjemno žaljivo in žalostno glede na resnost ter pomembnost zadeve.

Sofinancerji