od

Zero konferenca - 2020

Udeležili smo se konference o inkluzivnem izobraževanju, ki jo je organiziral Zero Project in  je  potekala od srede 19. februarja do petka 21. februarja 2020 na Dunaju.

V treh dneh je bilo organiziranih več kot 30 dogodkov, na katerih so predstavili inovacije in specializirane forume, ki so razpravljali o različnih temah vključujočega (inkluzivnega) izobraževanja.  Pred otvoritveno slovesnostjo smo si ogledali film Shakespeare v Tokiu, v katerem se ljubitelj Shakespeara z Downovim sindromom  odpravi na solo pustolovščino, da bi odkril Tokio in dokazal svojo neodvisnost. Za udeležence konference so organizatorji poleg strokovnih dogodkov  pripravili tudi sprostitveni program. Tako smo lahko uživali v inkluzivnem plesnem nastopu in se udeležili joge sončnega vzhoda.

V petek zvečer smo bili vsi, ki nam je ostalo še energije, povabljeni na zaključni večerni družabni dogodek, predstavitev nagrajenk HerAbility, ki ga prireja projekt  Light for the World in ga podpira UniCredit Bank Austria.

Pripravila Katrin Modic

Več novic

Že dolgo časa nismo nič pisali o stalni sistemski in pereči problematiki ravnanja z javnimi sredstvi, ki pa so izzvzeta iz proračuna RS, torej sredstvi za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij – FIHO.

Društvo YHD je eden izmed izvajalcev Osebne asistence. Trenutno iščemo več osebnih asistentk in asistentov na območju celotne Slovenije.Delo osebnega_e asistenta_tke obsega pomoč uporabniku pri vsakodnevnih opravilih: v gospodinjstvu, pri osebni negi in spremstvu. Delo poteka po navodilih uporabnika. Mesečno plačilo je 1.043,68 EUR bruto (23. razred).

Fakulteta za socialno delo v okviru EU projekta RISEWISE izvaja spletno raziskavo o življenju žensk z ovirami, namenjeni vprašanjem enakosti žensk in socialni izključenosti. Prosimo vas, da na anketo odgovorite ali jo po svojih poteh in zmožnostih posredujete ženskam z ovirami, starejšim od 18 let.

Ministrica Ksenja Klampfer že dolgo ve za težave in nepravilnosti, tudi zlorabe in dvomljive prakse, ki se dogajajo v povezavi z Zakonom o osebni asistenci, saj sem jo prvič s številnimi nepravilnostmi seznanila že marca 2019. Zato se mi zdi sedanje sprenevedanje in podcenjevanje obsežnosti in globine problema dejansko izjemno žaljivo in žalostno glede na resnost ter pomembnost zadeve.

Sofinancerji