V okviru projekta prevozi in mobilnost hendikepiranih oseb se opravljajo prevozi z društvenim kombijem. Prevozi so namenjeni predvsem uporabnikom programa NŽH - neodvisno življenje hendikepiranih, vendar pa se izvajajo tudi prevozi hendikepiranih članov in drugih hendikepiranih oseb, ki se obrnejo na nas z željo po prevozu. V društvu imamo en kombi, prevozi so praviloma vnaprej dogovorjeni, tedensko, v kolikor je možno, pa tudi sproti oz. za dan vnaprej. Prevozi se izvajajo največ po Ljubljani in njeni okolici, občasno pa tudi na območju cele Slovenije. Prevozi so na voljo po dogovoru, glede na možnosti, občasno tudi med vikendi in v večernih urah.

Foto: Kombi (Fotografija je simbolična)

S prevozi v omejenem obsegu kompenziramo pomanjkanje ustreznih, prilagojenih prevozov v okviru javne mreže prevozov in povečujemo možnost mobilnosti za hendikepirane osebe in je pravica po MKPI. Mreža dostopnih javnih prevozov je v krajih izven urbanih središč neobstoječa. Mobilnost je sestavni in nepogrešljivi del posameznikove neodvisnosti. Prevozi omogočajo uporabnikom nemoteno opravljanje njihovih vsakdanjih obveznosti (študij na fakulteti, prihod na delovno mesto in iz njega), opravkov (k zdravniku, na banko, na pošto, v trgovino) in preživljanje prostega časa glede na želje in interese (obiski koncertov, kino predstav, gledališča...)

Za prevoz se dogovorite s koordinatorjem prevozov, in sicer do četrtka za naslednji teden.

Srečko Cvet: 041 717 447

Sofinancerji