Avatar

Dušan Rutar in Mitja Reichenberg
vključno z DDV
Brezplačna dostava

»Zadaj je vselej nujno človek, zadaj so nujno ljudje, ki danes sočasno verjamejo zlasti v fantazemske ideje o nematerialni kapitalistični proizvodnji dobrin in zamisli o fast-mutating subjektu, v človeka torej, ki nenehno mutira, se nenehno spreminja in je vedno znova navdušen nad takimi spremembami, ki se jim z veseljem prilagaja.«

Avtorja Dušan Rutar in Mitja Reichenberg sta se v svojih knjigah lotila fenomena Avatarja.
Tako Dušan Rutar v knjigi Od Matrice do Avatarja: vizualno koloniziranje sveta ali digitalni kapitalizem kot socializem za elite spregovori o filmu Avatar in koordinatah njegove tehnološke dovršenosti, ki se povezujejo z razvojem digitalnih tehnologij v času od filma Matrica do današnjih dni.

Mitja Reichenberg pa spregovori o Avatarju in filmski glasbi onkraj Enega, o glasbi – morda najbolj eksploatirani umetnosti današnjega časa, ki je v razumevanju filma mnogokrat spregledana. Ukvarja se z analizo filmske partiture in skozi razmišljanja odpira sodobna vprašanja: od identitet, duhov, sanj in iluzij do svobode, vojne in Realnega.

Sofinancerji